Πωλήσεις 3,023 δισ. δρχ. η Δάιος

Πωλήσεις 3,023 δισ. δρχ. η Δάιος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελαφρά αύξηση των πωλήσεων αλλά στάσιμη κερδοφορία παρουσιάζει η εταιρεία ΔΑΪΟΣ Πλαστικά ABEE κατά το 9μηνο της τρέχουσας χρήσεως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συνοπτικής λογιστικής κατάστασης, στο διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2001 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 3,023 δισ. δρχ. έναντι 2,811 δισ. δρχ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2000 (+7,5%). Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 569 εκατ. δρχ. έναντι 568 εκατ. δρχ. H άνοδος των πωλήσεων προήλθε αποκλειστικά, όπως διευκρινίζεται από τη διοίκηση της ΔΑΪΟΣ, από την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητος της εισηγμένης και κυρίως από το άνοιγμα δύο νέων αγορών, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Κατά το τρέχον έτος, οι εξαγωγές της ΔΑΪΟΣ θα καλύψουν το 50% των συνολικών πωλήσεων. Πριν από ένα μήνα ξεκίνησε η συνεργασία της ΔΑΪΟΣ με οργανωμένες εταιρείες του αγροτικού τομέα στην Γαλλία και στην Ισπανία, που εξειδικεύονται σε μονοετείς καλλιέργειες. Για το σύνολο του 2001, η διοίκηση της βιομηχανίας εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν σε 4 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 10%. Φέτος, η εισηγμένη δεν έχει να παρουσιάσει καθόλου έσοδα από την κίνηση του χαρτοφυλακίου της, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανίσει κάθετη μείωση στα συνολικά καθαρά αποτελέσματα προ φόρων του 2001.

Στην Ευρώπη ιδρύονται 3 θυγατρικές εταιρείες στην Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία, που διαχειρίζονται συνολικά 5 καταστήματα, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το δίκτυο στην υπόλοιπη Ευρώπη, με το 11ο κατάστημα στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή