Βελτίωσε σημαντικά στο εννεάμηνο τα μεγέθη της η Folli Follie

Βελτίωσε σημαντικά στο εννεάμηνο τα μεγέθη της η Folli Follie

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών, της τάξης του 70%, έκλεισε το εννεάμηνο της χρήσης η εταιρεία κοσμημάτων Folli Follie, και συνεχίζει την αυτόνομη επέκτασή της στο εξωτερικό με την ίδρυση 3 νεών θυγατρικών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο (23,6 δισ. δρχ.), αυξημένες κατά 70% έναντι των 41 εκατ. ευρώ (14 δισ.) πέρυσι.

Το EBITDA διπλασιάζεται στα 20,6 εκατ. ευρώ από 10,6 εκατ. στο εννεάμηνο 2000, και τα προ φόρων κέρδη τελικά παρουσιάζουν άνοδο 60% στα 18,4 εκατ. ευρώ (6,2 δισ. δρχ.) από 11,5 εκατ. (3,9 δισ. δρχ.) πέρυσι.

Αισθητά βελτιωμένα είναι τα περιθώρια κέρδους παρά τις επενδύσεις σε νέα καταστήματα, με το μικτό να διαμορφώνεται σε 64% από 57% και το λειτουργικό σε 29,4% από 25,6% πέρυσι. Αύξηση που οφείλεται κυρίως στις οικονομίες κλίμακος που επετεύχθησαν από το κέντρο διανομής στο Χονγκ Κονγκ που εξυπηρετεί τις γύρω αγορές.

Στην Ευρώπη ιδρύονται 3 θυγατρικές εταιρείες στην Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία, που διαχειρίζονται συνολικά 5 καταστήματα, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το δίκτυο στην υπόλοιπη Ευρώπη, με το 11ο κατάστημα στη Γαλλία.

Στην Ασία δημιουργούνται νέα καταστήματα στην Κίνα και την Kuala Lumpur. Πρόσφατα έκλεισε συνεργασία με τη Singapore Airlines για την πώληση ειδών Folli Follie σε όλες τις πτήσεις της ανά τον κόσμο.

Νέα καταστήματα δημιουργούνται και στην Ελλάδα, στην Κηφισιά, Πειραιά και Χαλάνδρι, καθώς και shop-in-shop στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή