Τη NextNet απορροφά η Panafon – Vodafone

Τη NextNet απορροφά η Panafon – Vodafone

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλυση της Ρanafoη απορρόφηση της NextNet. Στελέχη της Ρanafoυπογράμμισαν τα οφέλη που προκύπτουν για τον όμιλο, κυρίως από την κίνηση ισχυροποίησης της εμπορικής του θέσης στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, θα εκδοθούν 9.187.604 νέες κοινές μετοχές της Ρanafoπου θα πιστωθούν στους μετόχους της NextNet με σχέση ανταλλαγής 1,0697 μετοχές Ρanafoγια κάθε 1 μετοχή NextNet.

H απορρόφηση της εταιρείας από την Ρanafoεντάσσεται στην υλοποίηση της στρατηγικής επιλογής της απορροφούσης να διευρύνει τις παρεχόμενες προς τους πελάτες της υπηρεσίες, βελτιώνοντας περαιτέρω την ποιότητά τους. Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης, η Panafo- Vodafone θα έχει πλέον άμεση πρόσβαση στο 77,5% των συνδρομητών της, ισχυροποιώντας την εμπορική παρουσία της στη χώρα μας. Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσης Panafo- Vodafone θα αυξηθεί κατά το ποσό των 858,9 εκατ. δρχ., δηλαδή κατά το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου της NexNet μείον το ποσό που αντιστοιχεί στις ακυρούμενες μετοχές της NextNet που κατέχει η Ρanafoκαι κατά το ποσό των 1.214.422.157 δραχμών, με κεφαλαιοποίηση του αντίστοιχου ποσού εκ του υπολοίπου κερδών εις νέων της χρήσης 1-4-00 έως 31-3-2001 της Panafo- Vodafone.

Ετσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Panafo- Vodafone θα διαμορφωθεί τελικά σε 61.094.301.015 δραχμές, διαιρούμενο σε 543.314.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 112,4475 δραχμές (0,33 ευρώ). Με βάση την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρείας και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τα κέρδη της χρήσης που λήγει την 31η Μαρτίου 2002.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή