Δίκτυο διαγνωστικών κέντρων από το ΙΑΣΩ

Δίκτυο διαγνωστικών κέντρων από το ΙΑΣΩ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, η δημιουργία δικτύου διαγνωστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων κλινικών, αποτελούν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του νοσηλευτηρίου ΙΑΣΩ, τα οικονομικά μεγέθη του οποίου κινούνται σταθερά ανοδικά. Παρόλο που τα επίσημα στοιχεία για την εικόνα που εμφάνισε το ΙΑΣΩ στο διάστημα Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, υπολογίζεται ότι τα ενοποιημένα κέρδη διατήρησαν την ανοδική τους τάση, σημειώνοντας αύξηση άνω του 20%, ενώ μικρότερη αύξηση παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών του Ομίλου. Εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη το σημαντικό business plaτου Ομίλου, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να προσδώσει σημαντική ώθηση στην εξέλιξη των εργασιών και της κερδοφορίας του, ενώ οι νέες μονάδες θα αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Ομιλο τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα -μαμούθ του Ομίλου, που θα ξεπεράσει τα 100 δισ. δραχμές την τρέχουσα πενταετία 2001-2005 και περιλαμβάνει την επέκταση του Ιασώ του κτιρίου που στεγάζει το ΙΑΣΩ, επένδυση που θα απαιτήσει δαπάνη περί τα 15-17,5 δισ. δραχμές, τη δημιουργία δικτύου διαγνωστικών κέντρων στις μεγαλύτερες επαρχιακές πόλεις της χώρας με διάθεση 5,5 δισ. δρχ. περίπου, ενώ κεφάλαια ύψους 25 δισ. δραχμών θα διατεθούν στη δημιουργία γενικής κλινικής 350 κλινών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μονάδα που θα καλύψει τις ανάγκες της B. Ελλάδας αλλά και των γειτονικών χωρών.

Εξάλλου, εντός της διετίας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης του HPA, οι οποίες περιλαμβάνουν την οικοδόμηση και τον εξοπλισμό σε νέες πτέρυγες που θα στεγάζονται σε δύο όμορα οικόπεδα που αγοράσθηκαν φέτος. Θ. Λ.

Στην Ουκρανία ο όγκος πωλήσεων εξακολουθεί να υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων της διοίκησης, με αποτέλεσμα να παραμένει ο προβληματισμός για τη συνέχιση της λειτουργίας της Papastratos Ukraine.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή