Θετικό το α΄ τρίμηνο για τη «Βάρδας»

Θετικό το α΄ τρίμηνο για τη «Βάρδας»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης «Βάρδας» στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2001-2002, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περίοδος. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16,9% και διαμορφώθηκαν σε 1,556 δισ. δρχ. έναντι 1,331 δισ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 12 εκατ. δρχ. από ζημία 37 εκατ. πέρυσι.

Η αύξηση αυτή κρίνεται θετική από την εταιρεία, αφού αφορά στην περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων που παραδοσιακά είναι η χειρότερη για την ένδυση. Βάσει της πορείας αυτής, οι εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο αναφέρονται σε περαιτέρω αύξηση οικονομικών μεγεθών, δεδομένου ότι λειτουργούν ήδη τρία νέα σημεία πώλησης στη Γλυφάδα, επέκταση Κολωνακίου και shop ishop στο Λαμπρόπουλο Θεσσαλονίκης, ενώ τον Δεκέμβριο πρόκειται να ανοίξουν τα καταστήματα της Λάρισας και του Βόλου. Συνολικά τα πέντε νέα σημεία υπολογίζεται ότι θα προσθέσουν στον τζίρο της «Βάρδας» περί τα 2,1-2,3 δισ. δρχ. σε ετήσια βάση.

Από την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, η εταιρεία επεκτείνει τη δράση της στη χονδρική, με τη διάθεση των σειρών Trussardi, Lanviκαι Pierre Balmain. Από τον τομέα της χονδρικής, η εταιρεία αναμένει φέτος επιπλέον πωλήσεις της τάξης των 200 εκατ. δρχ., με στόχους για σημαντική ανάπτυξη το 2002-2003.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προώθηση της φίρμας McGregor σε όλη την Ελλάδα. Για τη συνεργασία αυτή, θα αναπτυχθεί δίκτυο χονδρικής αλλά και ανεξάρτητα καταστήματα και shops ishop, το πρώτο εκ των οποίων λειτουργεί ήδη στον Λαμπρόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή