Στον χώρο του θεάματος εισέρχεται η Δάριγκ

Στον χώρο του θεάματος εισέρχεται η Δάριγκ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χώρο της ψυχαγωγίας και της εκμετάλλευσης πολυκινηματογράφων multiplex, εισέρχεται η μεταλλουργική εταιρεία Δάριγκ. Με κοινή της ανακοίνωση γνωστοποίησε την υπογραφή αποκλειστικής συμφωνίας με την Audio Visual Enterprises A.E. για τη σύσταση νέας εταιρείας στην οποία θα συμμετέχουν η υπό σύσταση θυγατρική της Δάριγκ, η «Δάριγκ Entertainment» και η Audio Visual με ποσοστό συμμετοχής 50% εκάστη.

Σκοπός της νέας εταιρείας θα είναι η εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών, των κυλικίων τους και των χώρων parking, η οργάνωση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ή άλλων συναφών γεγονότων στους χώρους του κινηματογράφου. Να σημειωθεί ότι η Audio Visual Enterprises A.E. ιδρύθηκε το 1982 και μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αναπαραγωγής και διανομής στο χώρο του βίντεο και DVD εκπροσωπώντας στην Ελλάδα και την Κύπρο εταιρείες όπως η Warner Home Video, η Buena Vista Home Entertainment (Walt Disney) κλπ.

Ηδη οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν εξασφαλίσει την άδεια εγκατάστασης κινηματογραφικών αιθουσών και ανάπτυξης ψυχαγωγικού πάρκου στην Λάρισα. H κατασκευή του πρώτου ψυχαγωγικού κέντρου στην Λάρισα, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δάριγκ Ακίνητα 26.000 τετραγωνικών μέτρων και θα λειτουργήσει σε 12 μήνες από σήμερα. O συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. δραχμές και θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Λάρισας.

Οπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, μετά από έρευνες πολλών μηνών φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κοινό στις μεγάλες πόλεις είναι ώριμο να δεχτεί ένα σύγχρονο χώρο που θα ικανοποιεί το κινηματογραφικό ενδιαφέρον, ενώ υπολογίζεται ότι το 2002 στη χώρα μας το σύνολο των εισιτηρίων στις κινηματογραφικές αίθουσες θα ξεπεράσει τα 15.000.000 με τζίρο περίπου τα 30 δισ. δραχμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή