Αύξηση παραγωγής στο εννεάμηνο από την Αγροτική Ασφαλιστική

Αύξηση παραγωγής στο εννεάμηνο από την Αγροτική Ασφαλιστική

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή αύξηση κερδών αλλά και παραγωγής έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου για την Αγροτική Ασφαλιστική, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στην εγχώρια χρηματοοικονομική αγορά.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 2,81 δισ. δρχ. από 2,761 δισ. δρχ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, πραρουσιάζοντας μικρή αύξηση κατά 2%. Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα μεγέθη της εταιρείας, με την παραγωγή να ανέρχεται κατά 8%. Αναλυτικά η παραγωγή της Αγροτικής Ασφαλιστικής διαμορφώθηκε στα 21,989 δισ. δρχ. από 20,356 δισ. δρχ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών καταλυτική ήταν η αύξηση του τεχνικού αποτελέσματος κατά 24%, που διαμορφώθηκε στα 5.844 εκατ. δρχ. έναντι 4.683 εκατ. δρχ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου της Αγροτικής, με την απορρόφηση της Αγροτικής Ζωής από την Ασφαλιστική. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η οριστικοποίηση της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή