Ευρώ και χαμηλά επιτόκια έπληξαν την Τράπεζα Κύπρου

Ευρώ και χαμηλά επιτόκια έπληξαν την Τράπεζα Κύπρου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένα κατά 8,8% εμφανίζονται στο εννεάμηνο της φετινής χρήσης τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 36.290 εκατ. δρχ. έναντι 39.800 εκατ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στελέχη του ομίλου χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα ικανοποιητικά σε συνάρτηση με τις επικρατούσες συνθήκες στην κυπριακή και στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Η μείωση των κερδών του συγκροτήματος αποδίδεται στις αλλεπάλληλες μειώσεις των επιτοκίων, στη μείωση των κερδών από αγοραπωλησίες συναλλάγματος, αλλά και σε απώλειες εσόδων από προμήθειες λόγω της εισαγωγής του ευρώ στην Ελλάδα.

Επίσης αρνητικά επηρέασε η συνεχιζόμενη ύφεση στις χρηματιστηριακές αγορές των δύο χωρών, αλλά και τη διεθνή οικονομική ύφεση. Οσον αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη του συγκροτήματος, το συνολικό ενεργητικό ανήλθε στα 4.328 δισ. δρχ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,2% από την αρχή του έτους ενώ ανάλογη αύξηση, κατά 16,6%, είχαν και οι καταθέσεις των πελατών του συγκροτήματος. O αριθμός καταστημάτων της τράπεζας στην ελληνική αγορά έφτασε τα 50.

Στην Ουκρανία ο όγκος πωλήσεων εξακολουθεί να υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων της διοίκησης, με αποτέλεσμα να παραμένει ο προβληματισμός για τη συνέχιση της λειτουργίας της Papastratos Ukraine.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή