Μειωμένα κέρδη 4,8% η «Παπαστράτος ΑΒΕΣ»

Μειωμένα κέρδη 4,8% η «Παπαστράτος ΑΒΕΣ»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 80,9 δισ. δραχμών ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2001 έναντι 74,1 δισ. δραχμών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 9,2%. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης εγχώριας καπνοβιομηχανίας, τα καθαρά κέρδη της περιόδου είναι μειωμένα κατά 4,8% λόγω μείωσης των υπεραξιών από την πώληση συμμετοχών και χρεογράφων κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εάν εξαιρεθεί η επίδραση αυτών των υπεραξιών διευκρινίζει η διοίκηση, τα καθαρά κέρδη θα παρουσίαζαν αύξηση 52%.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέρχεται στο ποσό των 9,1 δισ. δραχμών, αυξημένο σε σχέση με πέρυσι κατά 28,6%. Το ποσοστό EBITDA επί των καθαρών πωλήσεων ανήλθε στο 11,2% έναντι 9,5% της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ως αποτέλεσμα της αύξησης του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Αύξηση δαπανών

Οι δαπάνες διάθεσης ήταν αυξημένες κατά 24,6% λόγω της αναδιοργάνωσης του δικτύου πωλήσεων (αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 40%) και επιπλέον διαφήμιση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Παπαστράτος» στην εγχώρια αγορά ο όγκος πωλήσεων σε ποσότητα παρουσιάζει αύξηση 6,7%, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση τής εταιρείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο αγοράς αυξάνεται σταθερά και αναμένεται να φθάσει το 15% προς το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Στην Ουκρανία ο όγκος πωλήσεων εξακολουθεί να υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων της διοίκησης, με αποτέλεσμα να παραμένει ο προβληματισμός για τη συνέχιση της λειτουργίας της Papastratos Ukraine.

Ταυτόχρονα, πολύ καλύτερες παρουσιάζονται οι προοπτικές στην Papastratos Romania, αφού οι πωλήσεις εμφανίζονται υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρυσι και ήδη παρουσιάζεται στο εννεάμηνο θετικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία διένειμε για την παρελθούσα οικονομική χρήση από τα υψηλότερα μερίσματα στη Σοφοκλέους και πιο συγκεκριμένα καθαρό μέρισμα 325 δραχμές ανά μετοχή, ενώ με την έγκριση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων κατεβλήθη ποσό 450 εκατ. δραχμών ως πριμ στους εργαζόμενους της επιχείρησης από τα κέρδη της χρήσης του 2000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή