Eπένδυση ύψους 8 εκατ. από την Dimand

Eπένδυση ύψους 8 εκατ. από την Dimand

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εργασίες αναβάθμισης του επταώροφου κτιρίου γραφείων στον Νέο Κόσμο, όπου βρισκόταν η έδρα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ξεκίνησε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, που έχει ως αντικείμενο τη μετατροπή του ακινήτου σε υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων με πιστοποίηση LEED. Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2020, με τις εργασίες να περιλαμβάνουν εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση, τον επανασχεδιασμό των όψεων, την πραγματοποίηση εσωτερικών διαρρυθμίσεων, αλλά και την αλλαγή χρήσης του πρώτου υπογείου σε χώρο στάθμευσης.

Η τοποθεσία του ακινήτου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στον Νέο Κόσμο, είναι κομβικής σημασίας. Απέχει περίπου 200 και 500 μέτρα από τους σταθμούς του μετρό Αγ. Ιωάννης και Νέος Κόσμος, αντίστοιχα, ενώ η οδός Μίνωος βρίσκεται πολύ κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και απέχει περίπου 1 χλμ. από τη λεωφόρο Συγγρού. Ακόμη σε ακτίνα έως 2 χλμ. από το ακίνητο βρίσκονται οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, η Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Το κτίριο, με εμβαδόν δόμησης περίπου 10.000 τ.μ., περιήλθε στην κυριότητα της Dimand τον Οκτώβριο του 2018, οπότε η εταιρεία, μέσω της θυγατρικής της Value Τουριστική, πλειοδότησε σε πλειστηριασμό, προσφέροντας 10,89 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε, τέλη 2018, η απόκτηση του 49% των μετοχών της Value από την εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία Grivalia, η οποία έχει συγχωνευθεί με την Eurobank.

Την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα διαδεχθεί η μίσθωση του ακινήτου σε πολυεθνικό όμιλο με τον οποίο η Dimand βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις. Επίσης, μετά τα εγκαίνια του κτιρίου γραφείων θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Value Τουριστική, όπως, δηλαδή, έχει πράξει με τις εγκαταστάσεις της πρώην καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand έχει ενισχύσει το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά ακινήτων, έχοντας, πρόσφατα, προχωρήσει σε συμφωνία χρηματοδότησης της τάξης των 150 εκατ. ευρώ με την HIG Capital, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους διεθνώς με υπό διαχείριση κεφάλαια 35 δισ. δολαρίων.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση μιας ανοικτής γραμμής πίστωσης, της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, με την οποία η Dimand θα μπορέσει να ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητά της, καθώς προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της σε μεγάλα νέα έργα ανάπτυξης.

Η λίστα των μεγαλύτερων έργων της εταιρείας περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Πύργου του Πειραιά, που είναι προϋπολογισμού της τάξης των 50 εκατ. ευρώ και θα υλοποιήσει η Dimand κοινοπρακτικά με την Prodea Investments και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Τα κοινά σχέδια των Dimand – Prodea περιλαμβάνουν και την ανέγερση συγκροτήματος σύγχρονων χώρων γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.000 τετραγωνικών μέτρων στη λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή