«Ερωτηματικό» η σχέση ανταλλαγής OTESat – Maritel

«Ερωτηματικό» η σχέση ανταλλαγής OTESat – Maritel

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισήλθε από χθες η συγχώνευση των δύο θυγατρικών του OTE, OTE SAT και Maritel, καθώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού διευθυντή χρηματοοικονομικών Δ. Κουβάτσου δρομολογήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα που πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους. Πάντως, όπως προκύπτει, η απαίτηση μετόχων της Maritel για τη διαμόρφωση της σχέσης ανταλλαγής μιας μετοχής της Maritel με μία μετοχή της OTESAT απέχει παρασάγγας από την κατατεθειμένη πρόταση της συμβούλου για τη συγχώνευση Arthur Andersen. H σύμβουλος κατέληξε στην εκτίμηση ότι η σχέση ανταλλαγής, κυμαίνεται μεταξύ: μιας OTE SAT προς 6,090 Maritel (βάσει της προεξόφλησης των μελλοντικών χρηματοροών) ή μιας OTE SAT προς 3,350 Maritel (βάσει της κεφαλαιοποίησης των διατηρήσιμων κερδών) ή μιας OTE SAT προς 4,503 Maritel (βάσει της αναμορφωμένης καθαρής θέσης).

Επίσης, η ίδια εταιρεία έχει εκτιμήσει ότι μια δίκαιη και λογική σχέση ανταλλαγής μιας μετοχής Maritel προς την OTE SAT αντιστοιχεί με μια μέση τιμή 4.648 δρχ., με ±5%. Οπως έχει γίνει γνωστό, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με αύξηση του μ.κ. της OTE SAT, σε ποσό ίσο με το μ.κ. της Maritel και διάθεση των νέων μετοχών στους μετόχους της τελευταίας.Α. Μπ.

Πάντως, και το ύψος των χρεών που απαιτείται να αναλάβει το Δημόσιο για να προωθηθεί η κρατικώς επιδοτούμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, μέσω της μεταφοράς στοιχείων του ενεργητικού της O.A. στη νέα Ολυμπιακή (κοινή εταιρεία με τον ανάδοχο) φαίνεται ότι ξεπερνά τα 300 δισ. δρχ. Καθώς κανένας δεν αγοράζει τη χρεωμένη O.A., αλλά τη φήμη και πελατεία της, το μερίδιο που κατέχει στην αγορά και κάποια στοιχεία του ενεργητικού της, εντάσσοντάς τα σε μια νέα εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή