Συνεργασία της ΔΕΗ με πορτογαλική εταιρεία στις ΑΠΕ

Συνεργασία της ΔΕΗ με πορτογαλική εταιρεία στις ΑΠΕ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θυγατρική εταιρεία της πορτογαλικής ΔΕΗ (EDP), EDP Renewables, είναι ο δεύτερος εταίρος με τον οποίο η ΔΕΗ θα επιδιώξει συνεργασία στον τομέα των ΑΠΕ για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου εγκατάστασης νέας ισχύος από ΑΠΕ 1.000 ΜW μέχρι το 2024. Η ΔΕΗ μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (ΜoU) με την EDP Renewables, σύμφωνα με το οποίο τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη των έργων θα γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

Οπως αναφέρει η ΔΕΗ στη σχετική ανακοίνωσή της, με βάση τους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ τουλάχιστον 400 MW. Η EDPR, θυγατρική εταιρεία της Energias de Portugal, S.A. (EDP), κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και αποτελεί παγκοσμίως τον τέταρτο μεγαλύτερο παραγωγό αιολικής ενέργειας. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα παρουσία σε 14 χώρες στην Ευρώπη, στη Βόρεια καθώς και στη Νότια Αμερική. Η μητρική εταιρεία της EDPR, Energias de Portugal, S.A. (EDP), αποτελεί μια κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με επιπλέον δραστηριότητα στον τομέα του φυσικού αερίου. Η εταιρεία διαθέτει στο δυναμικό της περισσότερους από 11,5 χιλιάδες εργαζομένους και προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο περίπου 11 εκατ. καταναλωτές. Πρόκειται για το δεύτερο ΜοU που υπογράφει η ΔΕΗ για συνεργασία στον τομέα των ΑΠΕ. Το πρώτο υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2019 με τη Masdar Taaleri Generation (MTG), κοινοπραξία κατά 50% της εταιρείας ανανεώσιμης ενέργειας του Αμπου Ντάμπι, Masdar και κατά 50% της Taaleri Energia, εταιρείας ανάπτυξης έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας και διαχειριστής εταιρειών με έδρα τη Φινλανδία, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με το ΜοU, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα, τουλάχιστον 300 MW. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή