Οι αποσβέσεις «ψαλίδισαν» τα κέρδη των ακτοπλοϊκών

Οι αποσβέσεις «ψαλίδισαν» τα κέρδη των ακτοπλοϊκών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χρηματοοικονομικές δαπάνες και οι υψηλές αποσβέσεις «ψαλίδισαν» την κερδοφορία των εισηγμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών για το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2001. H μεγάλη μείωση των τιμών των καυσίμων έχει επιδράσει ευεργετικά στην αύξηση των εσόδων των εταιρειών, οι οποίες από το 2002 ενισχύουν τα εγχώρια και διεθνή τους ακτοπλοϊκά δρομολόγια με νεότευκτα πλοία.

Ειδικότερα αύξηση πωλήσεων 26,8% σημείωσε ο Ομιλος Επιχειρήσεων Αττικής στο 9μηνο του 2001, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα του Ομίλου μετά από φόρους τόκους και αποσβέσεις ανήλθε στα 3,6 δισ. δραχμές εκ των οποίων τα 318 εκατ. προέρχονται κατά αντιστοιχία του ποσοστού συμμετοχής των Επιχειρήσεων Αττικής στον Ομιλο εταιρειών Γραμμές Στρίντζη.

Οι Γραμμές Στρίντζη εμφάνισαν αύξηση των καθαρών κερδών προ φόρων σε ποσοστό 26,4% στο εννεάμηνο του 2001 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 656 εκατ. δραχμές έναντι 518,9 εκατ. το εννεάμηνο του 2000.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Στρίντζης εξελίσσεται κανονικά με τη ναυπήγηση δύο νεότευκτων πλοίων, των Blue Star Paros και Blue Star Naxos στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co, της Νοτίου Κορέας, τα οποία θα δρομολογηθούν στην εγχώρια ακτοπλοΐα μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2002.

Οι Μινωικές Γραμμές πραγματοποίησαν κύκλο εργασιών ύψους 41,3 δισ. δραχμών στο 9μηνο του 2001, σημειώνοντας αύξηση κατά 3 δισ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,8 δισ., επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της διοίκησης. Το καθαρό αποτέλεσμα σημείωσε μείωση, λόγω των βεβαρημένων χρηματοοικονομικών δαπανών (5,9 δισ. δρχ.) και των υψηλότερων αποσβέσεων σε σχέση με πέρυσι. H πολιτική των αποσβέσεων διατηρείται αμετακίνητη και σταθερή με το ανάλογο ποσό στα 4,1 δισ. από 2,3 δισ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή