Κύμα επενδύσεων σε ξενοδοχεία από Ισραηλινούς

Κύμα επενδύσεων σε ξενοδοχεία από Ισραηλινούς

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρίαρχο ρόλο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας έχουν αρχίσει να διαδραματίζουν ισραηλινοί όμιλοι, προερχόμενοι τόσο από τον κλάδο της φιλοξενίας όσο κι από εκείνο των ακινήτων. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, μάλιστα, οι σχετικές επενδύσεις έχουν πυκνώσει, σε ένα δείγμα της αυξημένης εμπιστοσύνης των επενδυτών από το Ισραήλ στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του τουρισμού της πρωτεύουσας, η οποία φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε έναν σημαντικό ευρωπαϊκό προορισμό Σαββατοκύριακου (city break) για ξένους επισκέπτες.

Το τελευταίο διάστημα, ο ξενοδοχειακός όμιλος Brown Hotels έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στα ξενοδοχειακά «δρώμενα» της Αθήνας, εστιάζοντας στην περιοχή της πλατείας Ομόνοιας, η οποία εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί άμεσα, με τη συνδρομή και των έργων ανάπλασης της ίδιας της πλατείας που ολοκληρώνονται αυτήν την περίοδο. Η αρχή έγινε με το πρώην Athens Acropol, κλειστό από το 2011, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες εβδομάδες ως Brown Acropol, δυναμικότητας 165 δωματίων. Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πλ. Ομόνοιας, στην οδό Πειραιώς 1. Παράλληλα, ο όμιλος έλαβε πρόσφατα την άδεια για την ανακατασκευή και λειτουργία ως ξενοδοχείου, του κτιρίου στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μαρίκας Κοτοπούλη, σχεδόν απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Πρόκειται για το κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Η Brown Hotels έχει υπομισθώσει και το πρώην La Mirage, επίσης στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Το εν λόγω ακίνητο μισθώνεται από τον επιχειρηματία κ. Στ. Ιωαννίδη, ο οποίος είχε προσφέρει το υψηλότερο τίμημα σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαχειρίζεται το κτίριο. Στη συνέχεια ο κ. Ιωαννίδης το υπομίσθωσε στον όμιλο Brown, ο οποίος και θα είναι ο χρήστης του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιχειρηματικό πλάνο που έχει εκπονήσει η διοίκηση του ισραηλινού ομίλου για την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, προβλέπει την ανάπτυξη συνολικά 11 ξενοδοχειακών ακινήτων, κυρίως μέσω της ανακατασκευής υφιστάμενων κτιρίων. Στην Αθήνα, εκτός από την Ομόνοια, ενδιαφέρον υπάρχει και για την περιοχή της πλ. Συντάγματος, ενώ στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης η ζήτηση επίσης στρέφεται σε ακίνητα στο κέντρο της πόλης.

Αντίστοιχα, ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Group, ο μεγαλύτερος του είδους στο Ισραήλ ετοιμάζει αυτήν την περίοδο δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο είναι ασφαλώς το πρώην Esperia Palace στην συμβολή της Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω, την εκμετάλλευση κι ανακατασκευή του οποίου έχει εξασφαλίσει ο όμιλος, επικρατώντας σε σχετικό διαγωνισμό παραχώρησης του ΕΦΚΑ. Το νέο ξενοδοχείο ετοιμάζεται να λειτουργήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, υπό την επωνυμία NYX Athens, που υπάγεται στην αλυσίδα Leonardo Hotels. Επιπλέον, ο όμιλος Fattal σχεδιάζει ένα ακόμα ξενοδοχείο στο κέντρο και συγκεκριμένα στην οδό Αβέρωφ 7, απέναντι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το ξενοδοχείο θα ονομάζεται Leonardo Boutique Athens και θα είναι δυναμικότητας 84 δωματίων.

Κινήσεις στην αγορά φιλοξενίας έχει αρχίσει να πραγματοποιεί και ο επενδυτικός όμιλος ακινήτων Zoia Fund, του οποίου η αρχική παρουσία στην Ελλάδα εστίαζε σε κατοικίες. Ο όμιλος αναπτύσσει δύο ξενοδοχεία, αμφότερα boutique. Το πρώτο εξ αυτών (Zoia Aiolou) θα λειτουργήσει σε ανακαινισμένο κτίριο της δεκαετίας του ’60 στην οδό Αιόλου, προσφέροντας 30 δωμάτια. Το έτερο θα είναι στην οδό Νικίου, στο Μοναστηράκι με 26 δωμάτια και θα ονομάζεται Zoia Nikiou.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή