Η SAP δημιουργεί 300 θέσεις εργασίας την επόμενη τριετία

Η SAP δημιουργεί 300 θέσεις εργασίας την επόμενη τριετία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαμόρφωση της νέας γενιάς ταλέντων επενδύει η SAP, που αποτελεί την ελληνική θυγατρική του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου επιχειρηματικού λογισμικού. Η εταιρεία ανακοίνωσε, χθες, την έναρξη του «προγράμματος Athinà – επιμόρφωση νέων στις τεχνολογίες SAP», που έχει ως στόχο τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας σε ορίζοντα τριών χρόνων, μέγεθος που θα αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 50% για τον ευρύτερο κλάδο.

Οπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Ανδρέας Ξηρόκωστας, στην «Κ», θα εκπαιδευθούν 300 νέοι επαγγελματίες, που  θα απορροφηθούν, κατ’ αρχάς, στο οικοσύστημα των συνεργατών της SAP, δηλαδή σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους εγχώριους ομίλους, όπως οι εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών PricewaterhouseCoopers και Deloitte και οι εταιρείες τεχνολογίας Intrasoft, Accenture, Byte και Alexander Moore. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε συνολικά 300 νέους και νέες ηλικίας από 25 έως 35 ετών, που είναι απόφοιτοι ανωτάτων σχολών τεχνολογικής ή οικονομικής κατεύθυνσης και διαθέτουν εργασιακή εμπειρία τριών ετών. Περιλαμβάνει περίπου ένα μήνα εντατικών μαθημάτων, οδηγώντας, ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις, στην εξασφάλιση πιστοποίησης που θα εστιάζει σε τομείς όπως οι λύσεις ERP, Big Data, Analytics, HCM, CX και Platform & Technology της SAP. Σύμφωνα με τον κ. Ξηρόκωστα, η, εκ των προτέρων, συμφωνία απασχόλησης των νέων εργαζομένων στο οικοσύστημα της SAP διασφαλίζει την επιτυχία της πρωτοβουλίας, ενώ η εκπαίδευση των πρώτων 100 ατόμων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

«Με τη χώρα να βγαίνει σταδιακά από την οικονομική κρίση, είναι σημαντικό να συμβάλουμε ώστε οι νέοι άνθρωποι, που επλήγησαν, ενδεχομένως, περισσότερο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες τα τελευταία δέκα χρόνια, να απασχοληθούν σε θέσεις εργασίας όπου αξιοποιούνται όλες οι δεξιότητές τους», σχολιάζει ο κ. Ξηρόκωστας.

Στo διαδικαστικό σκέλος του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://events.sap.com/gr/sapacademyathina/el/registration.aspx που έχει δημιουργηθεί. Μέσω αυτής μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, επιλέγοντας τουλάχιστον μία από τις συνολικά επτά προτεινόμενες περιοχές ενδιαφέροντος (π.χ. SAP Analytics Cloud ή SAP Customer Experience). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή