Νέα διοίκηση στη Folli Follie με δικαστική απόφαση

Νέα διοίκηση στη Folli Follie με δικαστική απόφαση

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «καθαρά χέρια» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την  παροχή μιας τελευταίας αληθινής ευκαιρίας για εξυγίανση στη Folli Follie. Σήμερα το πρωί αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αίτηση της Ε.Κ. να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία τοποθετείται νέα διοίκηση στην εταιρεία, με εξαίρεση τα δύο μέλη που η ίδια η επιτροπή είχε τοποθετήσει τον Δεκέμβριο και τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο τελευταίος μαζί με το ένα εκ των δύο μελών που προαναφέρθηκαν και σημερινό πρόεδρο κ. Ιωαννίδη θα ενημερώσουν την έκτακτη γενική συνέλευση που συνέρχεται επίσης σήμερα επί όλων των εξελίξεων στην εταιρεία και κυρίως επί των δύο προτάσεων για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της και την ενδιάμεση χρηματοδότηση, ώστε να συνεχισθεί η εμπορική της δραστηριότητα. Η μία είναι αυτή της συμφωνίας με κάποιους ομολογιούχους, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Παρασκευή, και η άλλη η πρόταση της Callian Capital να εξαγοράσει τις απαιτήσεις των ομολογιούχων η Folli Follie με χρηματοδότηση που η ίδια θα παρέχει. Οψίμως έχει εμφανισθεί δε και έτερο fund με την ίδια πρόταση με της Callian, η Empire. Μένει να διαπιστωθεί κατά ποσόν θα παρουσιαστούν ενδελεχώς αυτές οι επιλογές στη σημερινή γενική συνέλευση. Να σημειωθεί πως την πλειοψηφία της συνέλευσης αναμένεται να ελέγξει εύκολα με το 36% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου ο Δ. Κουτσολιούτσος.

Πρέπει να αναφερθεί επίσης πως διατυπώνονται ανησυχίες ότι πίσω από τα δύο αυτά funds ενδέχεται να βρίσκεται ο ίδιος ο βασικός μέτοχος Δ. Κουτσολιούτσος. Εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες, για παράδειγμα, θέλουν το proof of funds που έχει αποστείλει το ένα από τα δύο fund να φέρει τη σφραγίδα, μεγάλης και σοβαρής μεν πλην όμως κινεζικής τράπεζας, προκαλώντας συνειρμούς σε κάποιους εξαιτίας των πολυετών σχέσεων του Δ. Κουτσολιούτσου με το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα εν γένει. «Τίποτα παράνομο δεν υπάρχει στο να βρίσκεται ο βασικός μέτοχος πίσω από αυτή την πρόταση αν και εγείρονται ζητήματα ηθικής τάξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές που είναι επιφορτισμένες με την υψηλή εποπτεία της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την κίνησή της να αντικαταστήσει όλη τη διοίκηση, αίτημα που αναμένεται να ικανοποιήσει το δικαστήριο σήμερα, «αποστείρωσε» την εταιρεία από τις σκιές περί κακοδιαχείρισης (σύγκρουσης συμφερόντων κ.λπ.) και εμπλοκής της οικογένειας του βασικού μετόχου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ενώ παράλληλα κρατάει στο τραπέζι τους ομολογιούχους πιστωτές. Δύο εκ των προτεινόμενων νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, οι κ. Φράγκος και Σιγανίδης, τυγχάνουν της εγκρίσεως αν όχι της προτάσεως ενός εκ των βασικών πιστωτών, τα άλλα μέλη που πρότεινε η επιτροπή είναι οι κ. Δοντάς, Πεντάζος, Μομφεράτος, Μαδιανός και Παλαβάτζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή