Σε πλειστηριασμό βγαίνουν τα εμπορικά σήματα της Neoset

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν τα εμπορικά σήματα της Neoset

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σφυρί αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να οδηγηθούν με ορίζοντα το επόμενο εξάμηνο τα εμπορικά σήματα της Neoset, σε μια προσπάθεια νεκρανάστασης της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας, αν και παραμένει αβέβαιο εάν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα σήματα Neoset, Επιπλοσυνθέσεις Neoset, Neoset Κουζίνα, Skouropoulos, Neοset, Neowood, Νεοκατοικείν και Hotel furniture βρίσκονται εκτός αγοράς εδώ και μακρύ χρονικό διάστημα.  Από το 2013 έως το 2016 χρησιμοποιούνταν παράνομα μέσω ενός δικτύου 22 καταστημάτων, που είχε αναπτυχθεί με τη μέθοδο franchising από την εταιρεία Furniture New Line, η οποία ως μητρική και μοναδική μέτοχο είχε την κυπριακή Hazarezo Limited.

Αυτό το διάστημα προχωρεί η ανάθεση του έργου της εκτίμησης της αξίας των σημάτων σε εξειδικευμένη εταιρεία, αν και, όπως υποστηρίζουν πηγές, η απόφαση πτώχευσης της Neoset προβλέπει ότι η εκμετάλλευσή τους πρέπει να γίνεται από τον σύνδικο προς όφελος της πτωχευτικής περιουσίας. Προκρίνεται, δηλαδή, η μίσθωσή τους παρά η πώλησή τους.

Σε παράλληλο χρόνο, δρομολογείται ο πλειστηριασμός των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Neoset στη Χαλκίδα. Πρόκειται για το εργοστάσιο ξύλου με τέσσερα κύρια βιομηχανικά κτίρια, βοηθητικούς χώρους και χώρους γραφείων, που έχει περιέλθει στην κυριότητα της Eurobank και είχε επιχειρηθεί να εκποιηθεί στα τέλη 2018 προς περίπου 4 εκατ. ευρώ. Τον δρόμο του πλειστηριασμού αναμένεται να λάβει και το εργοστάσιο μελαμίνης της επιπλοβιομηχανίας που παραμένει τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας της Neoset και βρίσκεται, μαζί με το εργοστάσιο ξύλου, στο οικόπεδο έκτασης 120 στρεμμάτων το οποίο στο παρελθόν είχε εκτιμηθεί προς 30 εκατ. ευρώ.

Με την εκποίηση τόσο των σημάτων όσο και των ακινήτων να είναι αβέβαιο εάν θα προσελκύσει αγοραστές, αυτό που είναι σίγουρο αφορά το ποινικό σκέλος της παράνομης εκμετάλλευσης των σημάτων της επιπλοβιομηχανίας, υπόθεση –εκκρεμεί ο ορισμός της δικασίμου ημερομηνίας– η οποία θα απασχολήσει το προσεχές διάστημα τα δικαστήρια. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset «για φερόμενη τέλεση απιστίας από κοινού εις βάρος της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ». Αυτό, με δεδομένο ότι, κατά το σκεπτικό της ποινικής δίωξης, η σύμβαση μεταξύ της Hazarezo, που είναι εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου της Neoset (ένας από τους 5 διωκομένους), και της Neoset δημιούργησε ζημία στη βιομηχανία, στοιχειοθετώντας το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της επιπλοβιομηχανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή