Χωρίς επιτροπή ελέγχου η Folli Follie

Χωρίς επιτροπή ελέγχου η Folli Follie

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς επιτροπή ελέγχου είναι η Folli Follie μέχρι την επόμενη Τρίτη, οπότε και θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο, μετά την αρνητική ψήφο της χθεσινής γενικής συνέλευσης, την πλειοψηφία της οποίας έλεγξαν, όπως αναμενόταν, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο υιός του Τζώρτζης, που παρέστη στον Αγιο Στέφανο. Το μπλοκ της οικογένειας ενέκρινε, πάντως, τα επτά νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που όρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας για δεύτερη φορά σε ισάριθμους μήνες χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019, που θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τον προσωρινό διορισμό Δ.Σ. εισηγμένης εταιρείας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής ζητώντας τον διορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου.

Η απόφαση από το μονομελές πρωτοδικείο εκδόθηκε την Πέμπτη πριν από τη γενική συνέλευση και έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής διορίζοντας μέλη του Δ.Σ. τους κ. Γεώργιο Σάμιο, Γεώργιο Ιωαννίδη, Δημήτριο Βαλαχή, Zhang G. Haolei, Μιχαήλ Μαδιανό, Βασίλειο Παρλαβάτζα, Περικλή Δοντά, Ηλία Πεντάζο, Γεώργιο Σιγανίδη, Γεώργιο Μομφερράτο και Στυλιανό Φράγκο.

Αποστολή τους είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, «να διαχειρίζονται τις επείγουσες υποθέσεις καθώς και τη διενέργεια των αναγκαίων διαχειριστικών πράξεων για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξη εξυγίανσης έως τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο αυτής». Σημειώνεται ότι η Επιτροπή ζήτησε από τη χθεσινή γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει κατά παντός υπευθύνου καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση, όπερ και εγένετο.

Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Γεώργιος Ιωαννίδης, ενώ διευθύνων σύμβουλος παρέμεινε ο Γεώργιος Σάμιος. Η προσοχή παραμένει στραμμένη στην οικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου, έτσι ώστε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης με την ολοκλήρωση εκάστης συνεδρίασης ομολογιούχων στην κατ’ αρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους τους, να παρασχεθούν οι απαραίτητες συγκαταθέσεις για να προχωρήσει η ολοκλήρωση των βασικών εγγραφών και να επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης από τους πιστωτές πριν από την κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο των Αθηνών. Υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι υπάρχουν δύο προτάσεις: η προαναφερθείσα με τους ομολογιούχους και η πρόταση της Callian Capital να εξαγοράσει τις απαιτήσεις των ομολογιούχων η Folli με χρηματοδότηση που η ίδια θα παρέχει. Οψίμως έχει εμφανισθεί, δε, και έτερο fund με την ίδια πρόταση με εκείνη της Callian, η Empire.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή