«Ελλάκτωρ»: Διαψεύδει τις φήμες που προκάλεσαν «βουτιά» της μετοχής της

«Ελλάκτωρ»: Διαψεύδει τις φήμες που προκάλεσαν «βουτιά» της μετοχής της

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεθοδευμένη ενέργεια, με στόχο την υπονόμευση της τιμής της μετοχής της, κάνει λόγο η διοίκηση της «Ελλάκτωρ», με αφορμή τη χθεσινή κατάρρευση των τίτλων του ομίλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι με το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης, η μετοχή της «Ελλάκτωρ» κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 30% στα 0,825 ευρώ, τιμή που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για την εταιρεία. Αιτία των απωλειών ήταν οι ρευστοποιήσεις, κυρίως μικρομετόχων, ως απάντηση σε σειρά φημών που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από εξωγενείς –σύμφωνα με τη διοίκηση της «Ελλάκτωρ»– παράγοντες. Τέτοιες ήταν, π.χ., η πρόθεση παραίτησης του προέδρου του Δ.Σ. Γ. Προβόπουλου ή η απόσυρση της στήριξης του κύριου χρηματοδότη του βασικού μετόχου, δηλαδή των αδελφών Καλλιτσάντση, που ελέγχουν πάνω από το 25% των μετοχών της εταιρείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημείωσε ότι «ουδεμία εξέλιξη, ή γεγονός σε γνώση της, υφίσταται που να δικαιολογεί την ακραία πτώση της τιμής της μετοχής». Συμπληρώνει ότι οι βασικοί μέτοχοι στηρίζουν πλήρως τη διοίκηση του ομίλου και τις βασικές θυγατρικές του και διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας του σχήματός τους. Επιπλέον, η διοίκηση δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, που τυχόν κριθεί αναγκαία για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της.

Το βέβαιο είναι ότι η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τη μετοχή της εταιρείας, καθώς αν επαναληφθούν οι χθεσινές ρευστοποιήσεις, θα αυξηθεί και η πίεση προς τη διοίκηση και τους βασικούς μετόχους, προκειμένου να προβούν σε πρόσθετες ενέργειες για τη στήριξη των μετοχών του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο όμιλος εξασφάλισε την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού ύψους 582 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης εταιρικού ομολόγου ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες προχώρησε σε μια ακόμα έκδοση, με τους ίδιους όρους, βάσει της οποίας εντέλει αντλήθηκαν επιπλέον 70 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της «Ελλάκτωρ». Βάσει των όσων έχουν επικοινωνηθεί προς τους ξένους επενδυτές/ομολογιούχους, η ανάπλαση της μαρίνας του Αλίμου και η ολοκλήρωση των έργων ανάπτυξης νέων αιολικών πάρκων θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος των επικείμενων επενδύσεων του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή