Συμφωνία συνεργασίας της Interamerican με την Prime Insurance

Συμφωνία συνεργασίας της Interamerican με την Prime Insurance

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαρτοφυλάκιο των γενικών ασφαλίσεων που διαθέτει η κυπριακή εταιρεία Prime Insurance  στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Interamerican έπειτα από συμφωνία των δύο μερών, που ανακοινώθηκε χθες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Prime Insurance θα σταματήσει «να εκδίδει νέα συμβόλαια από την 1η Απριλίου 2020 για τους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων και παραχωρεί στην Interamerican το δικαίωμα ανανέωσης αυτών των συμβολαίων». Από τη συμφωνία εξαιρούνται τα συμβόλαια του κλάδου υγείας, τα οποία θα συνεχίσει να εξυπηρετεί η Prime Insurance.   Από την πλευρά της Interamerican, «η συμφωνία αποσκοπεί στην περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, ενισχύοντας την ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Η Prime Insurance έχει έδρα την Κύπρο και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος. H εταιρεία ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1999 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 δραστηριοποιήθηκε στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά με το όνομα Interlife. Από τον Μάιο του 2011, η Interlife πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Demco, συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, και από τις 16 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους συγχωνεύτηκε με την Demco Ασφαλιστική και μετονομάστηκε σε Prime Insurance.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα, η εταιρεία το 2018 διεύρυνε τις ζημίες στα 5,6 εκατ. έναντι ζημιών 323,5 χιλ. ευρώ το 2017, ενώ τα μεικτά ασφάλιστρα την ίδια χρήση διαμορφώθηκαν στα 73,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά στα 53,9 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συνεργασίας με την Interamerican, «η Prime Insurance, μετά τη δεκαετή και πλέον λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα, εστιάζει εφεξής στρατηγικά να αναπτύξει τις εργασίες της στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά, όπου ασκεί όλους τους κλάδους ασφαλίσεων. Τόσο το δίκτυο των συνεργατών της αναφορικά με τη μεταφορά των συμβάσεών τους όσο και οι πελάτες της όσον αφορά τα συμβόλαιά τους, έχουν τη δυνατότητα επιλογής μιας ομαλής και επωφελούς εξέλιξης, που διασφαλίζεται από την αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία και το κύρος της Interamerican».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή