ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλείνει προληπτικά για δύο ημέρες το μέγαρο του ΟΤΕ

04s2ote100

Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι του ΟΤΕ θα εργαστούν από το σπίτι τους σήμερα Τετάρτη 11 και αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου. Η διοίκηση του οργανισμού, μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν στο γυμναστήριο Holmes και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Deree, κλείνει για δύο ημέρες τις εγκαταστάσεις στο μέγαρο με σκοπό την απολύμανσή τους.

Οπως αναφέρεται στην εσωτερική ανακοίνωση που διανεμήθηκε χθες, η κίνηση είναι προληπτική, καθώς μέχρι χθες κανένας εργαζόμενος της επιχείρησης δεν έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. «Η απόφαση για απολύμανση προκύπτει σε συνέχεια της ενημέρωσης που λάβαμε για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου Holmes Place στο Μαρούσι, το οποίο επισκέπτονται εργαζόμενοί μας, καθώς και στο Deree, με το οποίο συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης των φοιτητών του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Εκτιμάται ότι για το διήμερο που διανύουμε, περίπου 1.000 έως 2.000 εργαζόμενοι του ΟΤΕ θα τηλε-εργαστούν. Επίσης ο ΟΤΕ προληπτικά θα απολυμάνει και τις άλλες πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις που διαθέτει σε Παιανία και Κεραμεικό. Πρόκειται για κτίρια που στεγάζουν χιλιάδες εργαζομένους σε πολλαπλές βάρδιες. Η απολύμανση των προαναφερόμενων κτιρίων θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο ΟΤΕ αναφέρει ότι είναι διαθέσιμη η νέα τηλεπικοινωνιακή υποδομή (VPN) για απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και στον εταιρικό υπολογιστή, ακόμη και όταν ο εργαζόμενος είναι εκτός γραφείου. Ετσι η εταιρεία συστήνει στο προσωπικό που θα τηλε-εργαστεί τις επόμενες ημέρες να φροντίσει να έχει διαθέσιμους και εκτός γραφείου τους εταιρικούς (φορητούς) Η/Υ.

Τέλος, η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αναλάβει και άλλα αναγκαία μέτρα σε όλες τις εγκαταστάσεις του, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.