Αιφνίδιες παραιτήσεις τριών μελών του Δ.Σ. της Folli Follie

Αιφνίδιες παραιτήσεις τριών μελών του Δ.Σ. της Folli Follie

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις παραιτήσεις ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης διαφωνίας στο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie. Παραιτήσεις που ήρθαν πριν καν κλείσουν τρεις εβδομάδες από την τοποθέτηση των μελών του Δ.Σ., αλλά και λίγες εβδομάδες πριν εξαντληθεί περαιτέρω η ρευστότητα της εταιρείας, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Οι κ. Μιχαήλ Μαδιανός, Βασίλειος Παρλαβάντζας και Στυλιανός Φράγκος υπέβαλαν χθες Τρίτη τις παραιτήσεις τους από τη θέση τους ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του διοικη-

τικού συμβουλίου.

Προηγήθηκε, κατά πληροφορίες, έντονη διαφωνία μεταξύ άλλων και με τον κ. Γ. Ιωαννίδη, πρόεδρο του Δ.Σ., με αφορμή πρότασή του για αλλαγή των όρων της συμφωνίας με τους ομολογιούχους. Να σημειωθεί ότι τα μέλη είχαν τοποθετηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο της επιχείρησης να οδηγήσει την εταιρεία συντεταγμένα στο άρθρο 106.

«Είναι πιθανό στη δεύτερη επέτειο από το ξέσπασμα του σκανδάλου, στις 5 Μαΐου, η εταιρεία να μην υπάρχει πια», λένε χαρακτηριστικά κάποιοι στον Αγιο Στέφανο. Τα ρευστά διαθέσιμα της Folli Follie φέρεται να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα των 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ τα μεικτά περιθώρια κέρδους της μοναδικής ουσιαστικής πηγής εσόδων, των Factory Outlets, λέγεται πως έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Με την εμπορική δραστηριότητα σε επισφαλή κατάσταση, η βιωσιμότητα της εταιρείας είναι αμφίβολη. Η ίδια η επιδιωκόμενη αναδιάρ-θρωση του χρέους εμφανίζεται άνευ αντικειμένου, με βάση κάποιες εκτιμήσεις, αφού η εταιρεία αν και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές παραμένει ζημιογόνος. Επί του παρόντος, αναμένεται η πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση των ομολογιούχων της μιας εκ των δύο βασικών ομολογιακών εκδόσεων, καθώς στην πρώτη σύγκλησή της δεν υπήρξε απαρτία για να τοποθετηθεί επί της έγκρισης ή μη της συμφωνίας που προτείνεται για την αναδιάρθρωση των απαιτήσεών τους.

Παράλληλα, νέα ζητήματα με την προηγούμενη διοίκηση φαίνεται πως ανέκυψαν και από τον εν εξελίξει αλλά υπό ολοκλήρωση διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας από τον ορισθέντα από τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο PwC. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις, με στόχο πάντοτε την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 και την κατά το δυνατόν διάσωση της βιωσιμότητάς της και των θέσεων εργασίας, αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή