Το Junior Achievement Greece απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Το Junior Achievement Greece απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στις 12:00, ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Junior Achievement Greece/ Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, απένειμαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τιμητική πλακέτα για την έμπρακτη υποστήριξή του στη μαθητική και φοιτητική επιχειρηματικότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε υπό την Αιγίδα του για τρία συνεχόμενα χρόνια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece, τίμησε με την παρουσία του τους Πανελλαδικούς Τελικούς Διαγωνισμούς 2018 και 2019 και απένειμε το πρώτο βραβείο στις μαθητικές «επιχειρήσεις» Helmet (2018) και Saveat (2019). Στους χαιρετισμούς του, πριν την απονομή του πρώτου βραβείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη θερμά τους εφήβους που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία και ανέλυσε τα οφέλη του επιχειρείν για τα παιδιά και την Ελλάδα. Δεν δίστασε να αναφερθεί και στις στρεβλές αντιλήψεις που υπήρχαν στη χώρα μας για τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα και τόνισε πως, αφού μάθαμε από τα λάθη μας, πρέπει να ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο τις επιχειρηματικές προσπάθειες, ειδικά των νέων ανθρώπων.

ΒΙΝΤΕΟ: Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018»: 

 

Κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας, ο Πρόεδρος του JA Greece, Μάρκος Βερέμης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή σας στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», καθώς ανέβασε πολύ το κύρος του προγράμματος και έδωσε ώθηση στη νέα γενιά της Ελλάδας. Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας και οι τοποθετήσεις σας υπέρ της επιχειρηματικότητας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας που επικρατούσε στην Ελλάδα για τους επιχειρηματίες», τόνισε ο κ. Βερέμης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αποδοχή της τιμητικής πλακέτας, απευθυνόμενος στον κ. Βερέμη και σε όλα τα στελέχη του JA Greece, είπε: «Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, που μου δώσατε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολύ άξιους ανθρώπους, τους μαθητές «επιχειρηματίες» και όλους όσους εμπλέκονται στις σπουδαίες δράσεις του Junior Achievement Greece. Mε το έργο σας, προσφέρετε όχι μόνο γνώσεις και εμπειρίες αλλά κυρίως αισιοδοξία στη νέα γενιά και σας αξίζουν για αυτό πολλά συγχαρητήρια. Θα είμαι πάντα δίπλα σας με όποιον τρόπο μπορώ», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. Σε μία συμβολική κίνηση υποστήριξης στο παγκόσμιο έργο του Junior Achievement, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κράτησε στα χέρια του και φωτογραφήθηκε με το σύμβολο του JA, το πράσινο τρίγωνο με τα λευκά σκαλοπάτια.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχαρίστησαν θερμά, ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος, και τα στελέχη του JA Greece: Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος – Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Ελένη Χελιώτη, Υπεύθυνη Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», Σοφία Μανσόλα, Office & Educational Programs Manager, Ελίζα Παυλίδη, Educational Programs Manager, Γιώργος Στέφας, Digital Marketing Specialist, Χριστίνα Λαμπριανάκη, e-Learning Specialist, Ιωάννα Κυπριώτη, Εducational Programs Expert και Μάνος Παυλάκης, Learning Director.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» (για μαθητές 15 έως και 18 ετών) είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την πρόκριση 10 μαθητικών ομάδων στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Σημειώνεται ότι το 2020 είναι η σημαντικότερη χρονιά στην 15χρονη ιστορία του Junior Achievement Greece καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνει να φιλοξενήσει Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Πρόκειται για το Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA EUROPE ENTERPRISE CHALLENGE 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2020.

Λόγω κορωνοϊού, το JA Greece συνεχίζει τα προγράμματά του μέσω πλατφόρμας LMS

Το JA Greece – A Μember of JA Worldwide, παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την Ευρώπη και συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.lms.jagreece.org. Είναι σε ετοιμότητα και ενημερώνει άμεσα για ενδεχόμενες αλλαγές στον προγραμματισμό μέσω e-mail και social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece/

LinkedΙn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Instagram: ja_greece

Twitter: https://twitter.com/JA_Greece

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCz1r7rHoukrRyUm4Tyfh3Ew

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ JA GREECE: www.senja.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή