Στο σφυρί το κτίριο της «Αφοί Κωνσταντακάτου»

Στο σφυρί το κτίριο της «Αφοί Κωνσταντακάτου»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που η «Αφοί Κωνσταντακάτου» πτώχευσε, όμως οι πιστωτές της εταιρείας ηλεκτρολογικών ειδών, που έχουν λαμβάνειν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί. Βασική αιτία γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι έως σήμερα οι εκποιήσεις στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, κυρίως ακίνητη περιουσία, δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία, με τη διαδικασία να ξεκινάει εκ νέου φέτος. Ως εκ τούτου, στις 30 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο πλειστηριασμός του κτιρίου στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Κηφισιά, όπου βρισκόταν στο παρελθόν η έδρα της εταιρείας.

Το κτίριο γραφείων, που έχει συνολική έκταση περίπου 4.700 τ.μ., και βρίσκεται σε οικόπεδο άνω των τριών στρεμμάτων, προγραμματίζεται να εκποιηθεί σε τιμή εκκίνησης της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το κτίριο προσελκύει σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι βέβαια που μένει να φανεί μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς, έως τότε, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού τα δεδομένα ενδέχεται να έχουν αλλάξει άρδην. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το κτίριο σχετίζεται αφενός με τη σημαντική ζήτηση που προσελκύουν τα κτίρια γραφείων, ιδίως όσα βρίσκονται σε καλή τοποθεσία και αφετέρου με την τιμή πρώτης προσφοράς που βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Η τελευταία είναι χαμηλότερη κατά 1,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, οπότε η Alpha Bank, ως επισπεύδουσα της διαδικασίας, είχε επιχειρήσει να εκποιήσει το κτίριο, χωρίς αποτέλεσμα.

Η εταιρεία διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, του οποίου η αξία εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αποτίμηση που έλαβε χώρα πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή