Δημιουργία έως 20 επιχειρηματικών κέντρων

Δημιουργία έως 20 επιχειρηματικών κέντρων

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ταχύτερη ανάπτυξη νέων κέντρων ευέλικτης εργασίας μέσω της μίσθωσης νέων κτιρίων σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της χώρας γενικότερα σηματοδοτεί η συμφωνία ανάμεσα στον πολυεθνικό όμιλο IWG και στον κ. Χρήστο Μισαηλίδη, ο οποίος ηγείτο της εν Ελλάδι δραστηριότητας του ομίλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η IWG και ο κ. Μισαηλίδης προχώρησαν σε μια συμφωνία βασικής δικαιόχρησης (master franchise), μέσω της οποίας ο τελευταίος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της ελληνικής αγοράς για λογαριασμό της IWG. Στο πλαίσιο αυτό, έχει πλέον την αρμοδιότητα να συνάπτει συμφωνίες δικαιόχρησης με τρίτους, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου των σχετικών χώρων.

Σήμερα, η IWG λειτουργεί εννέα κέντρα συνεργατικών χώρων, μέσω των σημάτων της Regus και Spaces, τα οποία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται ο κ. Μισαηλίδης.

Κατά τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΙWG θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες και υποστήριξη στον κ. Μισαηλίδη, όπως πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο των σημάτων της, στο διεθνές δίκτυό της, στην πλατφόρμα πωλήσεων και προώθησης, καθώς και στις υποδομές και στην τεχνολογία της IWG. Είναι σαφές ότι στον πυρήνα της συμφωνίας αυτής βρίσκεται η ταχύτερη ανάπτυξη της παρουσίας της IWG στην ελληνική αγορά, μέσω της δημιουργίας νέων χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η δημιουργία περίπου 15-20 νέων επιχειρηματικών κέντρων πανελλαδικά συνολικά κατά τη διάρκεια των προσεχών δύο ετών. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πρόθεση του νέου εγχειρήματος είναι η επέκταση και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Ρόδος, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και ο Βόλος. Σύμφωνα με τον κ. Μισαηλίδη, «οι ευέλικτοι και συνεργατικοί χώροι εργασίας είναι μία από τις περισσότερο υποσχόμενες και αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στον κλάδο του real estate και στη διάρκεια της συνεργασίας μου με την IWG είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω από την προσωπική μου εμπειρία. Ανυπομονώ να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και μαζί να αλλάξουμε τον τρόπο που εργάζονται οι Ελληνες, σύμφωνα με τις τάσεις που εξελίσσονται διεθνώς».

Στους ευέλικτους αυτούς χώρους παρέχονται πολλαπλές επιλογές και υπηρεσίες, όπως ατομικά γραφεία σε κοινόχρηστο χώρο, γραφεία αποκλειστικής χρήσης ή ακόμα και αυτοτελείς γραφειακοί χώροι, αίθουσες συμβουλίων, αίθουσες εκπαίδευσης, σεμιναρίων και εκδηλώσεων, δυνατότητα σταθερής ατομικής τηλεφωνικής γραμμής, υπηρεσίες υποδοχής και γραμματειακής υποστήριξης, ακόμα και εγκατάσταση φορολογικής έδρας και επαγγελματική διεύθυνση. Η βασική διαφορά από ένα συμβατικό χώρο γραφείων, πέραν της ταυτόχρονης συνύπαρξης δεκάδων εταιρειών/επαγγελματιών, είναι η δυνατότητα μίσθωσής τους με την ώρα/ημέρα/εβδομάδα ή μήνα ή ακόμα και ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Ενδεικτικά, στο κέντρο της Aθήνας, οι τιμές για χρήση ενός μήνα μπορεί να κυμανθούν μεταξύ 70-350 ευρώ/μήνα/άτομο, με το κόστος να ελαττώνεται αναλογικά με το διάστημα χρήσης και τον αριθμό των χρηστών, φτάνοντας να κυμαίνεται από 5 έως 13 ευρώ/άτομο/μήνα για χρήση 24 μηνών.

Στην Ελλάδα, οι χώροι αυτοί προτιμώνται από ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές, αναπτυσσόμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τεχνολογίας και εν γένει εταιρείες στις οποίες το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας χαρακτηρίζει την ταυτότητά τους. Οι διαθέσιμοι χώροι απευθύνονται επίσης και σε παραρτήματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που χρειάζονται να στεγάσουν νέα και πιο καινοτόμα επιχειρηματικά τμήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή