Γενική συνέλευση για εξυγίανση της Folli Follie

Γενική συνέλευση για εξυγίανση της Folli Follie

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, η πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση των ομολογιούχων του eurobond των 250 εκατ. της Folli Follie με αντικείμενο την έγκριση ή μη του πλαισίου συμφωνίας για την εξυγίανση της εταιρείας. Απαιτείται ποσοστό 33,3% για απαρτία, αλλά πηγές από τον Αγιο Στέφανο εκτιμούν πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί και να ληφθεί η απόφαση.

Με δεδομένο πως έχει ήδη ληφθεί η έγκριση από την αντίστοιχη γενική συνέλευση των ομολογιούχων ελβετικού φράγκου (ομόλογα ποσού 150 εκατ. ελβετικών φράγκων), η εταιρεία, δύο χρόνια σχεδόν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στις 5 Μαΐου του 2018, ενδέχεται να καταστεί έτοιμη να υποβάλει αίτηση για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης στο πλαίσιο του άρθρου 106.

Πλην όμως, εξαιτίας της πανδημίας, τα δικαστήρια είναι κλειστά, αρχικά μέχρι τις 24 του μηνός, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες στον νομικό κόσμο θεωρούν βέβαιη την παράταση της διακοπής της λειτουργίας των δικαστηρίων έως ότου παρέλθει η κρίση.

Ακόμα όμως και εάν καταστεί δυνατή η κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 8/δ του πτωχευτικού κώδικα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και προχωρήσει η διαδικασία, η συμφωνία με τους ομολογιούχους έχει όρο την απελευθέρωση των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και συμμετοχών, της Folli Follie που έχουν δεσμεύσει οι εισαγγελικές αρχές.

Για να αρθεί η δέσμευση αυτή, χρειάζεται κατάθεση σχετικής αίτησης στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Θετική απόφαση από αυτό το σώμα είναι, σύμφωνα με νομικές πηγές, δυνατή, καθώς θα έχει προκύψει νέο πραγματικό γεγονός, αυτό δηλαδή της συμφωνίας με τους πιστωτές.

Η όλη διαδικασία χρειάζεται ως εκ τούτου ανοικτά δικαστήρια και εύστοχες νομικές κινήσεις, και κυρίως χρόνο. Χρόνος που έχει γίνει όμως εσχάτως ακόμα πιο πιεστικός, καθώς η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει ασφαλώς πλήξει και τη Folli Follie. Κλείσιμο καταστημάτων και μείωση των δαπανών των νοικοκυριών δημιουργούν προκλήσεις μεγάλες για τις ταμειακές ροές της εταιρείας, που κατά το πρώτο δίμηνο του έτους έδειξαν σχετική δυναμική, ειδικά από τα Factory Outlet. Ενθαρρυντικές, τηρουμένων των αναλογιών, είναι και οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως η ένταξη στο άρθρο 106 αποτελεί μονόδρομο για τη Folli Follie και την προοπτική συνέχισης της δραστηριότητάς της, αλλά προκειμένου να επιτευχθεί αυτή, πρέπει να τύχει στήριξης τόσο από τους ομολογιούχους όσο και από τους εργαζομένους. Υπενθυμίζεται πως η νέα διοίκηση, η οποία επισπεύδει την εξυγίανση της εταιρείας, τοποθετήθηκε με δικαστική διαταγή κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με οδηγία να εντάξει την εταιρεία άμεσα στο άρθρο 106 περικόπτοντας παράλληλα τα έξοδα για αμοιβές τρίτων και συμβούλων, ενώ ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 20 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή