ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές στην εποχή του #menoumespiti

Ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές στην εποχή του #menoumespiti

Πάντα στο πλευρό των πελατών της ακόμα και σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία που διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες, η Alpha Bank ενισχύει και καθιστά πιο προσβάσιμες από ποτέ τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε τις συναλλαγές από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Ιδιώτες και επαγγελματίες εξυπηρετούν τις καθημερινές τραπεζικές ανάγκες τους εξ αποστάσεως με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ ακόμα και οι ελάχιστα εξοικειωμένοι με το remote banking ανακαλύπτουν τις ευκολίες που προσφέρει το myAlpha, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Μάλιστα, μέσω του αναβαθμισμένου ψηφιακού περιβάλλοντος myAlpha Web, αλλά και μέσω της εφαρμογής myAlpha Mobile, μπορούν να έχουν μια συγκεντρωτική εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης, παρακολουθώντας ακόμα και λογαριασμούς που διατηρούν σε άλλες ελληνικές τράπεζες.

Στην περίπτωση, δε, μιας έκτακτης μετακίνησης εκτός σπιτιού, για κάποια βασική αγορά, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές μέσω του my Alpha wallet – υπηρεσία διαθέσιμη μόνο για χρήστες Android – επιτρέποντας τις ανέπαφες πληρωμές, το όριο των οποίων έχει αυξηθεί στα 50 ευρώ, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει κάποιος το PIN στο POS του σημείου πώλησης.

Επιπλέον, η Τράπεζα παρέχει μία σειρά από άλλες υπηρεσίες όπως το Bonus app – την εφαρμογή του Μεγαλύτερου Προγράμματος επιβράβευσης χρήσης καρτών της Alpha Bank, αλλά και το bleep, μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτήσουν άμεσα μία προπληρωμένη κάρτα για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Τέλος, τώρα όλες οι συναλλαγές μέσω κινητού, υπολογιστή και τηλεφώνου γίνονται ευκολότερες, αφού όσοι διαθέτουν ήδη μια κάρτα της Alpha Bank στο όνομά τους μπορούν να αποκτήσουν κωδικούς e-banking «κατεβάζοντας» την εφαρμογή myAlpha mobile στο κινητό τους τηλέφωνο και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές στην εποχή του #menoumespiti-1
   
Προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των εξ αποστάσεων συναλλαγών σε μια περίοδο όπου παρατηρείται έξαρση του phishing, η Alpha Bank αναβαθμίζει διαρκώς τα μέτρα προστασίας από την ηλεκτρονική απάτη. Η Τράπεζα διαθέτει εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας για τον έλεγχο και την καταγραφή όλων των προσβάσεων και την αποτροπή οποιασδήποτε μη εξουσιοδοτημένης ενέργειας στα συστήματά της, ενώ σε κάθε εκτελούμενη συναλλαγή γίνεται κρυπτογράφηση (TLS) των δεδομένων που ανταλλάσσονται. Παράλληλα, για την ενίσχυση της ασφάλειας για τις περισσότερες συναλλαγές, απαιτείται η χρήση του εξαψήφιου κωδικού μιας χρήσης myAlpha Code, ο οποίος αποστέλλεται ως γραπτό μήνυμα στο κινητό που έχει δηλώσει ο χρήστης κατά την εγγραφή του στο e-Banking. Ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος το ανώτατο ημερήσιο όριο συναλλαγών και παραμένει ενήμερος ανά πάσα στιγμή για κάθε συναλλαγή ή άλλη ενέργεια που διενεργείται με το προφίλ του στο δίκτυο ψηφιακών υπηρεσιών της Alpha Bank, μέσω της υπηρεσίας Alpha Alerts.
   
Καθώς το phishing αποσκοπεί στην κλοπή προσωπικών δεδομένων και κωδικών (όπως το Username, το Password και το PIN), με στόχο την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες, η Alpha Bank παρέχει μια σειρά από πρακτικές συμβουλές στους πελάτες της, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να ζητήσει τους προσωπικούς τους κωδικούς ποτέ και με κανέναν τρόπο. Συστήνει, μεταξύ άλλων, τη θωράκιση των υπολογιστών μας με προγράμματα προστασίας, τη δημιουργία σύνθετων και μοναδικών μυστικών κωδικών, όπως επίσης και την αποφυγή της χρήσης των υπηρεσιών e-banking σε δημόσιους χώρους.