Ο κορωνοϊός έπληξε την Coca-Cola HBC

Ο κορωνοϊός έπληξε την Coca-Cola HBC

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα περικοπής του κόστους και αναθεώρηση των δαπανών για μάρκετινγκ και επενδύσεις εξετάζει η Coca-Cola HBC στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία επιφέρει ήδη πλήγμα στις πωλήσεις του ομίλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο όμιλος, επισημαίνει μάλιστα ότι εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για τη διάρκεια και τις επιπτώσεις της πανδημίας δεν είναι συνετό να προχωρήσει σε πρόβλεψη για την πορεία των αποτελεσμάτων του κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση. Φράση που μεταφράζεται, βεβαίως, σε αναθεώρηση της πρόβλεψης στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του ομίλου τον Φεβρουάριο, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για τη χρήση του 2019.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο όμιλος, αν και οι πωλήσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκαν με βάση τις προσδοκίες της Coca-Cola HBC AG, τον Μάρτιο αυτές επηρεάστηκαν από τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. «Στην Ιταλία, καθώς και σε άλλες χώρες της Νότιας και της Κεντρικής Ευρώπης, όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού περιορισμού των μετακινήσεων, η κατανάλωση εκτός σπιτιού έχει επηρεαστεί πολύ σοβαρά», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι στις αγορές αυτές οι πωλήσεις, υπό κανονικές συνθήκες, για κατανάλωση εκτός σπιτιού (δηλαδή σε εστιατόρια, μπαρ κ.α.) αντιστοιχεί στο 35%-40% των συνολικών πωλήσεων. Η γραμμή άμυνας που επιλέγει ο όμιλος είναι μέτρα περιορισμού του κόστους και επανεξέταση των επενδύσεων και των δαπανών για ενέργειες μάρκετινγκ, διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα ότι έχει επαρκή ρευστότητα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η διοίκηση του ομίλου διατηρεί την πρόθεσή της να προτείνει μέρισμα 0,62 ευρώ/μετοχή στη γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2020.

Η Coca-Cola HBC δραστηριοποιείται στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Αρμενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Ιρλανδία, καθώς και σε Βόρεια Ιρλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Κροατία, Κύπρο, Εσθονία, Ουγγαρία, Τσεχία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία και Νιγηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή