ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο εθνικό σύστημα υγείας από την Interamerican

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο εθνικό σύστημα υγείας από την Interamerican

Δέσμη πρωτοβουλιών και συστράτευσης με μεγάλο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναλαμβάνει η Interamerican.

Ηδη η εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση, και πέρα από την ευθυγράμμισή της με τον ΕΟΔΥ στις λειτουργίες των ιδιόκτητων μονάδων υγείας, προχώρησε σε πρωτοβουλίες υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για τη διακρίβωση αναγκών. Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο δύο δωρεές της Interamerican, που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, με είδη που είναι άμεσα παραδοτέα, και συγκεκριμένα επτά κλίνες ειδικά για μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.

Ειδικότερα για τους υπερηχοτομογράφους, επισημαίνεται η χρηστική αξία τους για το δημόσιο σύστημα υγείας διαχρονικά, ενώ η προσφορά αυτή ανέδειξε και την πολλαπλασιαστική δυναμική της συνεργασίας, με τη συμμετοχή της προμηθεύτριας εταιρείας Philips Hellas κατά τα 2/5 της αξίας των ειδών.

Στην ίδια λογική των συνεργασιών, η Interamerican συμμετέχει και στην πρωτοβουλία δωρεάς σημαντικού ποσού του θεσμικού φορέα του κλάδου, της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προς το υπουργείο Υγείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος επισημαίνει ότι «οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας σε αυτή την κρίσιμη φάση, να συνεργαστούμε οι επιχειρήσεις μεταξύ μας και με τον δημόσιο τομέα, και να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη μεγάλη, αξιέπαινη προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν το σύστημα, στον καθημερινό αγώνα τους να περιθάλψουν νοσούντες και να σώσουν ζωές», τονίζει Η εταιρεία εγγράφει τις ανωτέρω ενέργειες για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν σε δύο ακόμη άξονες για τη διαχείριση κοινωνικών αναγκών όσο διαρκέσει η πανδημία, στο οργανωμένο σχέδιο υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ενσωματώσει στην επιχειρησιακή στρατηγική της και υλοποιεί μεθοδικά εδώ και 15 χρόνια. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη μελέτη της ΕΥ (στοιχεία 2018), η συνεισφορά της εταιρείας στην εθνική οικονομία, στην κοινωνία και στην απασχόληση ανέρχεται στα 352 εκατ. ευρώ. Κατά το 2019, το ειδικότερο (επιμέρους) μέγεθος του κοινωνικού προϊόντος που απέδωσε η Interamerican ανήλθε στα 172 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας.