Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Marketing Greece

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Marketing Greece

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κομβικό φορέα για τη διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης στον τουρισμό, και ειδικότερα για τη συντήρηση και ενίσχυση της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα όταν η πανδημία υποχωρήσει, αναδεικνύεται η Marketing Greece, η μη κερδοσκοπική εταιρεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το Μαξίμου και το υπουργείο Τουρισμού έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες δυνατότητές της και το ίδιο και ο Chief Creative Officer της κυβέρνησης Steve Vranakis, που με την αρωγή της Marketing Greece αλλά και όλων των άλλων φορέων του κλάδου λάνσαραν την Πέμπτη την πρωτοβουλία «Greece From Home», με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της χώρας διεθνώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της καμπάνιας «till then, stay safe» που βγήκε στον αέρα στις 2 ημέρες από το κλείσιμο των εποχικών ξενοδοχείων, υιοθετήθηκε από όλους, ομογενοποιώντας έτσι σε χρόνο-ρεκόρ το μήνυμα του τουριστικού κλάδου.

Ενα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που κατάφερε να χτίσει είναι η θεσμική δυνατότητα που έχει να συνομιλεί με όλους και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Πολιτεία, ιδιώτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του τουρισμού, αλλά και ευρύτερα, εμπιστεύονται τη δυνατότητα να εκφράζει τα πολλαπλά κοινά του τουριστικού τομέα, στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, καλείται να παίξει τον πιο δημιουργικό της ρόλο της, εξηγούν στην «Κ» πηγές της κυβέρνησης. Να διαχειριστεί δηλαδή αποτελεσματικά την κρίση και φυσικά να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα.

Η Marketing Greece γεννήθηκε στα δύσκολα, το 2013, μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση χρέους της χώρας της, η οποία είχε επηρεάσει σημαντικά τα πρώτα χρόνια και τον τουρισμό.

Μέσα σε επτά χρόνια απέκτησε εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία προσφέροντας τις δυνάμεις της, άμεσα ή έμμεσα, σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας.

Η εταιρεία που μεγάλωσε και ωρίμασε στα «χρυσά» χρόνια των μεγάλων ρεκόρ, και με εφόδιο το «DNA των δύσκολων καταστάσεων», καλείται σήμερα να αποτελέσει έναν από τους κεντρικούς παίκτες για τη διαχείριση αυτής της παγκόσμιας και πρωτοφανούς κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή