Αναστολή συμβάσεων σε άλλες τρεις εισηγμένες

Αναστολή συμβάσεων σε άλλες τρεις εισηγμένες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλες τρεις εισηγμένες επιχειρήσεις θέτουν σε καθεστώς αναστολής τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους. Πρόκειται για τις εταιρείες Exalco, του ομίλου Βιοκαρπέτ, «Ακρίτας» και  «Δάιος Πλαστικά». Ειδικότερα η Βιοκαρπέτ, μετά την αναστολή των εμπορικών δραστηριοτήτων της μητρικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κλωστοϋφαντουργικών, ανακοίνωσε χθες ότι και η θυγατρική της εταιρείας Exalco προχωράει σε αντίστοιχες κινήσεις. Συγκεκριμένα, θέτει σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέρους των εργαζομένων της από 3 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2020, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Exalco, σύμφωνα με τη διοίκηση της Βιοκαρπέτ, αναδιοργάνωσε την παραγωγική λειτουργία της και το δίκτυο διάθεσης των προϊόντων της και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. «Επί του παρόντος, η Exalco δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της παρούσας κατάστασης, αλλά όταν αυτές ποσοτικοποιηθούν και εκτιμηθούν θα ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό», καταλήγει η ανακοίνωση της Βιοκαρπέτ.

Από την άλλη πλευρά, η βιομηχανία «Aκρίτας» ανακοίνωσε χθες ότι, λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας συνέχισης της πλήρους παραγωγικής της δραστηριότητας, αποφάσισε να θέσει σε προσωρινή αναστολή τις συμβάσεις εργασίας της πλειονότητας του προσωπικού της μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η εταιρεία επικαλείται τη μείωση των παραγγελιών συνεπεία της πανδημίας.

H διοίκηση της «Ακρίτας» αναφέρει ακόμη ότι έχει εκπονήσει σχέδιο απρόσκοπτης λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων της με προσωπικό ασφαλείας και σημειώνει ότι στη λήψη ανάλογων μέτρων έχει ήδη προβεί το σύνολο σχεδόν του κλάδου στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.

Τέλος, η «Δάιος Πλαστικά ΑΒΕΕ», που έχει διττή δραστηριότητα (παραγωγή πλαστικών και ξενοδοχειακές μονάδες), αναφέρει ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες της τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Κρήτη βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας με κυβερνητικές αποφάσεις. Ετσι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή