«ΘΕΣγάλα» σε όλα τα καταστήματα Σκλαβενίτης στην Αττική

«ΘΕΣγάλα» σε όλα τα καταστήματα Σκλαβενίτης στην Αττική

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Αττική βρίσκεται πλέον το γάλα του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα», μετά την απόφαση των δύο πλευρών να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, η οποία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε την περιοχή της Θεσσαλίας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια «επανεκκίνησης» που κάνει ο συνεταιρισμός μετά την αναδιάρθρωση των οφειλών του που πέτυχε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Λάρισας η αίτηση άμεσης συμφωνίας εξυγίανσης.

«Η συνεργασία με τον όμιλο Σκλαβενίτη αποτελεί ορόσημο στη μέχρι τώρα ριζική αναδιάρθρωση που κάνει ο “ΘΕΣγάλα”, ενώ διευκολύνει τους καταναλωτές να αγοράσουν το ποιοτικό συνεταιριστικό γάλα διευρύνοντας ή υποκαθιστώντας, όπου χρειάζεται, τα σημεία πώλησης των αυτόματων πωλητών γάλακτος της εταιρείας. Με γνώμονα τη νέα στρατηγική του και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση των καναλιών διανομής του, ο συνεταιρισμός μεριμνά ώστε να φέρει τους παραγωγούς του ένα βήμα πιο κοντά στον καταναλωτή, αγοράζοντας τα αγαπημένα θεσσαλικά προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του «ΘΕΣγάλα». Υπενθυμίζεται ότι ο συνεταιρισμός τον περασμένο Δεκέμβριο σύναψε συμφωνία και με μία ακόμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την «Κρητικός», για τη διάθεση από τα καταστήματά της των προϊόντων γάλακτος, ρυζογάλακτος και κρεμών του «ΘΕΣγάλα».

Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάκαμψης του συνεταιρισμού, ο οποίος έγινε γνωστός με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών γάλακτος, περιλαμβάνει τους εξής πυλώνες: α) εκτίμηση για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3% των πωλήσεων στο υφιστάμενο δίκτυο, β) σταδιακή μείωση των πωλήσεων νωπού γάλακτος, το οποίο έχει χαμηλό περιθώριο κέρδους της τάξεως του 6%, γ) συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ, δ) ενίσχυση των πωλήσεων παγωτού, οι οποίες έχουν μεικτό περιθώριο κέρδους 55%. Οσον αφορά την αναδιάρθρωση των οφειλών, η συμφωνία εξυγίανσης δεν προβλέπει «κούρεμα», αλλά μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή