Η Verinso πήρε τη θέση της «Αλφα Γκρίσιν»

Η Verinso πήρε τη θέση της «Αλφα Γκρίσιν»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώην θυγατρική στη Βουλγαρία της «Αλφα Γκρίσιν», που έχει μετονομαστεί Verinso, αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της εταιρείας συστημάτων υποστήριξης ηλεκτρονικών εφαρμογών και αξιοποίησης ακινήτων, η οποία έχει τεθεί, από το καλοκαίρι του 2018, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με την απόφαση 1988/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. H Verinso (Versatile Infrastracture Solutions), την οποία στελεχώνουν πρώην εργαζόμενοι της «Αλφα Γκρίσιν» BCC, δραστηριοποιείται κατά την τελευταία διετία στην ελληνική αγορά παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για υποδομές κεντρικών μηχανογραφήσεων (data centers), όπως άλλες υπηρεσίες (π.χ. ακινήτων, αποθηκευτικών χώρων).

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η διαδικασία για τη δημιουργία του διάδοχου σχήματος της «Αλφα Γκρίσιν» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, δηλαδή μερικούς μήνες μετά την αίτηση –άνοιξη του 2017– από τις πιστώτριες τράπεζες για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Ειδικότερα, τέλη Νοεμβρίου 2017 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η αλλαγή επωνυμίας της «Αλφα Γκρίσιν BCC Group OOD» σε Verinso OOD υποκατάστημα Ελλάδος και η μεταφορά της έδρας της εταιρείας από την Παιανία στην Καλλιθέα. Οσο η «Αλφα Γκρίσιν» Βουλγαρίας ήταν θυγατρική του ομώνυμου ομίλου, ο πρώην επικεφαλής αυτού Αλιόσα Γκρίσιν αποτελούσε έναν από τους δύο ειδικούς πληρεξούσιους για τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, κάτι που άλλαξε μετά τη μετονομασία της σε Verinso, με έδρα τη Σόφια. Ωστόσο, από τον Δεκέμβριο του 2017, στη διοίκηση της τελευταίας βρίσκεται πρώην μέλος του Δ.Σ. της «Αλφα Γκρίσιν», ενώ η Verinso «όπως ο προκάτοχός της (σ.σ.: «Αλφα Γκρίσιν») με παρουσία 30 χρόνων στην αγορά, προσφέρει την ίδια τεχνογνωσία, την αξιόπιστη μελέτη και παροχή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και την πλήρη τεχνική υποστήριξη», όπως αναφέρεται στην εταιρική ιστοσελίδα της.

Η Verinso έχει αναλάβει σειρά έργων για λογαριασμό ιδιωτών, αλλά και φορέων του Δημοσίου, ενώ «το πελατολόγιό της και του προκατόχου της (σ.σ.: «Αλφα Γκρίσιν») αριθμεί πάνω από 900 ενεργούς πελάτες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τράπεζες, υπουργεία, νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς», όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με τον τελευταίο διαθέσιμο ισολογισμό για τη χρήση του 2016, που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τη βουλγαρική γλώσσα, η Verinso εμφανίζει καθαρά έσοδα από πωλήσεις της τάξεως των 39.500 ευρώ (ή 77.000 λέβα Βουλγαρίας) και περιορισμένες ζημίες.

Για την «Αλφα Γκρίσιν», οι τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά με την ολοκλήρωση, πριν από μερικούς μήνες, της πώλησης, μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, περιουσιακών στοιχείων της στο πλαίσιο της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης. Πρόκειται για τα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Σμύρνη, αποθήκες στην Παιανία και κινητά περιουσιακά στοιχεία που άλλαξαν χέρια προς 330.000 ευρώ. Δεδομένου ότι το ύψος των οφειλών της προς τρεις συστημικές τράπεζες ανέρχεται σε 26 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της συμβάλλουν ελάχιστα στην αποπληρωμή των οφειλών της. Σημειώνεται ότι η «K» επιδίωξε να μιλήσει με στελέχη της Verinso, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή