Εγκαλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Δ. Κουτσολιούτσος

Εγκαλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Δ. Κουτσολιούτσος

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε τη χθες, Μεγάλη Τετάρτη, ο βασικός μέτοχος της Folli Follie και κατηγορούμενος για σειρά σοβαρότατων αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο παραποίησης των οικονομικών καταστάσεών της, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, εγκαλώντας τόσο τη διορισμένη διοίκηση της εταιρείας όσο και την ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς την Επιτροπή και προσωπικά στην επικεφαλής της, Βασιλική Λαζαράκου, που φέρει τίτλο «καταγγελία για παράβαση των υποχρεώσεων ενημέρωσης εκ μέρους της διοίκησης της Folli Follie», την εγκαλεί «γιατί η διορισθείσα από την Επιτροπή σας διοίκηση της εταιρείας παραπληροφορεί τόσο εσάς όσο και τους μετόχους αναφορικά με την πορεία, την κατάσταση και το μέλλον της εταιρείας». Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως ο «διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνηέντως παραπλάνησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τους μετόχους και τα στελέχη και εργαζομένους της εταιρείας δηλώνοντας ψευδώς ότι δήθεν η περιουσιακή κατάσταση του ομίλου παραμένει σχεδόν αμετάβλητη» και, επικαλούμενος τα ευρήματα της Alvarez & Marshal, μιλάει για «αδιαμφισβήτητα assets της εταιρείας» που «είχαν προσδιορισθεί σε 794.000.000 ευρώ», χωρίς αυτό όμως να προκύπτει από κάποιο έγγραφο που να συνοδεύει την επιστολή. Επικαλείται δηλαδή μια οικονομική θέση της εταιρείας που έχει αμφισβητηθεί ευρέως, μεταξύ άλλων, και από τους ορκωτούς λογιστές που έχει διορίσει η Δικαιοσύνη για να ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου. Υπονοεί, όμως, με αυτό τον τρόπο ότι η περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας έχει απομειωθεί κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουν πως το χάος που κληροδότησε η διοίκηση της οικογενείας του τείνει να λάβει κυριολεκτικά παροιμιώδεις διαστάσεις.

Η επίθεση Κουτσολιούτσου, βέβαια, δεν σταματά εκεί. Ρωτάει «για ποιο λόγο η εταιρεία επί δύο χρόνια δεν καταρτίζει και δεν ανακοινώνει καθόλου οικονομικές καταστάσεις», την ώρα που η σημερινή διοίκηση δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο μήνες από την τοποθέτησή της. Ζητάει μάλιστα τον λόγο από την Επιτροπή, γιατί «δεν ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο και δεν αποδίδει οποιαδήποτε ευθύνη». Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος παραμένει βασικός μέτοχος (35,96%), ζητάει ακόμη ενημέρωση για τη Links of London και εξηγήσεις γιατί το ηλεκτρονικό κατάστημά της παραμένει κλειστό. Εγείρει ενστάσεις επί της φημολογούμενης νομοθέτησης «ακαταδίωκτου» των μελών της διοίκησης της FFG και υπογραμμίζει πως «τα τελευταία δύο χρόνια η περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας έχει επιδεινωθεί σημαντικά και η ευθύνη για τη μείωση της περιουσίας των μετόχων βαρύνει κατ’ αποκλειστικότητα τα μέλη της διοίκησης από το 2018 μέχρι σήμερα». Ολους δηλαδή πλην αυτού, του υιού του και των συνεργατών του, που κατά γενική ομολογία όσων πέρασαν από τον Αγιο Στέφανο αποτελούσαν σκιώδη διοίκηση της Folli Follie τουλάχιστον έως τις αρχές του 2019. Καλεί δε την Επιτροπή να υποχρεώσει τη διοίκηση που έχει διορίσει στη FFG να δώσει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή