Εκτάκτως

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάθεση νέων έργων σε καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των γενεών και των τεχνών, με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει «αντισηπτική» ουσία στην περίοδο καραντίνας που διανύουμε, ανακοίνωσε το Ιδρυμα Ωνάση. To πρότζεκτ με τίτλο ΕΝΤΕR δεν είναι ένα ακόμη ημερολόγιο καραντίνας, αλλά μία σειρά από πρωτότυπα έργα που δημιουργούνται μέσα στις συνθήκες του «εδώ και τώρα». Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org.

Μία από τις μεγαλύτερες φουάρ σύγχρονης τέχνης, η Art Paris, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο και είχε μετατεθεί για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου (28-31/5) λόγω της πανδημίας, τελικά χθες ανακοίνωσε την οριστική ακύρωσή της. Αυτή θα ήταν η εικοστή δεύτερη χρονιά που η συγκεκριμένη διοργάνωση ανανέωνε το ραντεβού της με τον κόσμο της τέχνης, και φέτος θα υποδεχόταν στο Grand Palais 150 γκαλερί από 20 χώρες. Το ραντεβού μετατίθεται για τον Απρίλιο του 2021.

Οι ακυρώσεις συνεχίζονται και για το Φεστιβάλ Καννών, με τους υπεύθυνους του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ να ανακοινώνουν χθες τη ματαίωση και της Εβδομάδας Κριτικής και Σκηνοθετών, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί για τα τέλη Ιουνίου. Μία μέρα πριν είχε προηγηθεί η επ’ αόριστον αναβολή του κυρίως προγράμματος ύστερα από τις ανακοινώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για απαγόρευση συναθροίσεων (τουλάχιστον) μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οι οποίες έβαλαν τέλος στον σχεδιασμό μιας καλο-καιρινής Κρουαζέτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή