Πτώση στο Χ.Α. και νέες πιέσεις στις τράπεζες

Πτώση στο Χ.Α. και νέες πιέσεις στις τράπεζες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη άνω του 1% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν την τελευταία ώρα πριν από το «καμπανάκι» της λήξης. Οι πωλητές έστρεψαν τα βέλη τους και πάλι στις τράπεζες και σε κάποια blue chips, ωστόσο σημειώθηκε επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο σε τίτλους της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ισορροπώντας έτσι κάπως την αγορά. Από την Τρίτη το Χ.Α. μπαίνει σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς, μετά τις αργίες του Πάσχα, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αποφάσεις για το «ταμείο ανάκαμψης» της Ευρωζώνης και στους οίκους αξιολόγησης (S&P και DBRS) που δίνουν την ετυμηγορία τους για την Ελλάδα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 606,75 μονάδες και στα χαμηλά ημέρας, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τις 614,31 μονάδες και το +1,11%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 47,12 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,84% στις 1.459,82 μονάδες, στο +1,43% και στις 849,63 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση και ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,34% στις 339,45 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, η οποία λόγω των αργιών περιορίστηκε σε τριήμερο, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,09%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 7,1%. Το μπαράζ εκθέσεων για τις ελληνικές τράπεζες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της αγοράς, με τις δύο εκθέσεις της Moody’s στις αρχές της εβδομάδας να ακολουθεί χθες εκείνη της JP Morgan, η οποία επίσης προειδοποίησε για την επιδείνωση των προοπτικών του κλάδου και για σημαντικές καθυστερήσεις στις τιτλοποιήσεις των NPEs. Η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε αλλαγή των συστάσεών της και των τιμών-στόχων και για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, αναβαθμίζοντας σε overweight από ουδέτερη τη στάση της για τη Eurobank και μειώνοντας ωστόσο την τιμή-στόχο κατά 30% και στα 0,70 ευρώ, από 1,00 ευρώ πριν, διατηρώντας την overweight στάση για την Alpha Bank και μειώνοντας κατά 56% την τιμή-στόχο στο 1,10 ευρώ, από 2,50 ευρώ πριν, διατηρώντας επίσης την overweight σύσταση για την Εθνική Τράπεζα και μειώνοντας κατά 50% την τιμή-στόχο στο 1,90 ευρώ, από 3,80 ευρώ πριν, και υποβαθμίζοντας τη σύσταση για την Πειραιώς από overweight σε ουδέτερη, με νέα τιμή-στόχο το 1,80 ευρώ, από 4,20 ευρώ πριν, δηλαδή χαμηλότερη κατά 57%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή