Κατατέθηκαν τουλάχιστον δυο δεσμευτικές προσφορές για την Forthnet

Κατατέθηκαν τουλάχιστον δυο δεσμευτικές προσφορές για την Forthnet

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δυο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές κατατέθηκαν στην Nomura για την εξαγορά των δανείων της Forthnet από τις ελληνικές τράπεζες αργά το απόγευμα της  Μεγάλης Παρασκευής. Πρόκειται για τις προτάσεις της  Duet Private Equity και η United Group, συμφερόντων της BC Partners.

Και οι δυο ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαιώνουν στην «Κ» την συμμετοχή τους στην σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η μια πρόταση, αυτή της Duet είναι παρόμοια με αυτή που υπέβαλε κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ήτοι στα επίπεδα των 41 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ισόποση ήταν και η πρόταση  της Alter Ego που αποσύρθηκε όμως νωρίτερα φέτος. Πληροφορίες για την ύπαρξη ενδιαφέροντος και από τρίτο υποψήφιο σχήμα    ελληνικών συμφερόντων, παραμένουν τουλάχιστον επί του παρόντος αδιασταύρωτες.

Οι προτάσεις αφορούν στην εξαγορά τραπεζικών υποχρεώσεων της Forthnet που είναι της τάξης των 310 εκατομμυρίων αλλά και την αρχιτεκτονική της συμφωνίας βάσει της οποίας θα προχωρήσει η απόκτηση του ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet από τον προτιμητέο επενδυτή. Στα δάνεια περιλαμβάνεται και μετατρέψιμο ομολογιακό που δίδει τη δυνατότητα στον αγοραστή του να ελέγξει έως και το 40% σχεδόν του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξάσκησής του. Υπενθυμίζεται πως οι τρείς βασικές πιστώτριες τράπεζες ελέγχουν και ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης (Πειραιώς 13,6929%, Εθνική 11,01% και Alpha 7,69%).

Η μονομαχία μεταξύ των βρετανικών επενδυτικών κεφαλαίων Duet Private Equity και BC Partners ξεκίνησε μετά την απόσυρση της Alter Ego στις 11 Μαρτίου από τις διαπραγματεύσεις. Οι τράπεζες, πριν την εμφάνιση της Alter Ego, βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον όμιλο Κυριακού, ο οποίος είναι και ο φημολογούμενος ως τρίτος ενδιαφερόμενος και στην τρέχουσα φάση. Είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση με τις Vodafone και Wind που έληξε άκαρπες.

Η περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με την πλευρά Κυριακού έληξε στα τέλη Ιουλίου του 2019, πήρε παράταση ενός μηνός, και τελικά απορρίφτηκε. Ακολούθησε η Alter Ego, η Duet και τώρα η BC Partners δια της United Group.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή