Ανέπαφες συναλλαγές μέσω των ψηφιακών γωνιών της Alpha Bank

Ανέπαφες συναλλαγές μέσω των ψηφιακών γωνιών της Alpha Bank

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση μέσω εναλλακτικών δικτύων προσφέρει στους πελάτες της η Alpha Bank, με σειρά ενεργειών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο εν μέσω των περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

H τράπεζα έχει δρομολογήσει από το 2018 το «πρόγραμμα βελτίωσης εξυπηρέτησης πελατών μέσω ψηφιακών μέσων», με στόχο την παρότρυνση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και τελική εξοικείωση των πελατών της με τη χρήση ψηφιακών μέσων για τις καθημερινές συναλλαγές τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν, σε περισσότερα από 180 καταστήματα, οι ψηφιακές γωνιές myAlphaExpress, όπου οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να εξυπηρετηθούν, εκτός ταμείου, γρήγορα και εύκολα.

Συγκεκριμένα, για όσους τηρούν συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, έχει προβλεφθεί, μεταξύ άλλων, δωρεάν υπηρεσία SMS Alert Σύνταξης, όπου μόλις πιστώνεται το ποσό της σύνταξης, αποστέλλεται SMS στο κινητό του δικαιούχου, με ενημέρωση για το ποσό και τη διαθεσιμότητα της σύνταξης και παρότρυνση για χρήση της χρεωστικής κάρτας. Με την αποστολή του SMS, οι πελάτες λαμβάνουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται για τη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μη συντρέχει λόγος επίσκεψής τους στο κατάστημα. Ειδικά για τους πελάτες που κατοικούν εκτός αστικών κέντρων, το SMS Alert τούς έχει βοηθήσει σημαντικά, καθώς έχει μειώσει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης και τη δυνατότητα άμεσης είσπραξής της με χρήση της κάρτας τους. Δεν είναι τυχαίο πως ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός πελατών της τράπεζας επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα, το web banking και τις χρεωστικές κάρτες της Alpha Bank όχι μόνο για αναλήψεις μετρητών αλλά και για τις καθημερινές συναλλαγές του, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ενόψει της καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2020, που ξεκίνησε από χθες 22 Απριλίου, η Alpha Bank έστειλε την Τρίτη περισσότερα από 37.000 SMS σε δικαιούχους συντάξεων όλων των Ταμείων παροτρύνοντάς τους να προτιμούν, για περισσότερη ασφάλεια, τις ανέπαφες συναλλαγές με τις χρωστικές κάρτες της Alpha Bank και τα εναλλακτικά δίκτυα της τράπεζας για την άμεση είσπραξη των συντάξεών τους.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή