Δάνεια κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση επιτοκίου

Δάνεια κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση επιτοκίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει από σήμερα, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η διάθεση του νέου δανειοδοτικού προϊόντος για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι τράπεζες θα προχωρήσουν με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή ή σε περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και οι οποίες διαθέτουν έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Το επιτόκιο αυτών των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου. Οι αιτήσεις για το νέο δανειοδοτικό προϊόν προς τις τράπεζες ξεκινούν σήμερα μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Οπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, πρόκειται για «ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης των επιτοκίων των επιχειρήσεων για δύο χρόνια, που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχει φέρει η COVID-19, έτσι ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις». Από την πλευρά του, ο  υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης σημειώνει ότι «το νέο δανειοδοτικό προϊόν αποτελεί ακόμη μία στοχευμένη κίνηση για την επί της ουσίας στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία COVID-19. Ολα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα διατεθούν στην αγορά, μαζί με την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, πρόκειται να δώσουν μια ουσιαστική ανάσα στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να μείνουν ζωντανές και λειτουργικές σήμερα και να προχωρήσουν την επόμενη μέρα της κρίσης σε μια δυναμική επανεκκίνηση». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή