Σύγκρουση κυβέρνησης – ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίδραση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην απόφαση της κυβέρνησης ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να μεταφερθεί για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων έχει προκαλέσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο μπρίφινγκ έκανε σαφές πως «ακόμη και συμβολικές συναθροίσεις όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα. Θα είναι κρίμα. Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το εργατικό κίνημα όσο και για τους εργαζομένους στο σύστημα υγείας, αλλά και για όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μην υπάρξει πισωγύρισμα».

Από τον Περισσό χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για την αλλαγή της ημερομηνίας του εορτασμού προσχηματική, ξεκαθαρίζοντας πως θα δώσουν το «παρών» την Παρασκευή. Oπως τονίζουν, «η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα έχει εξαλειφθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Οι συμβολικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που διοργανώνουν όπως πάντα τα εργατικά σωματεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τους συγκεντρωμένους να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους, δεν αποτελούν κίνδυνο για όλα όσα ο λαός κέρδισε μέχρι σήμερα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν «συμβολικές διαμαρτυρίες, σαν αυτές που έχουν γίνει και μέχρι σήμερα, σαν αυτές που γίνονται στον υπόλοιπο κόσμο».

Χαμηλούς τόνους στο συγκεκριμένο θέμα κρατούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη γραμμή που έχει ακολουθηθεί έως τώρα, δηλαδή της στήριξης των αποφάσεων των επιστημόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Iδια είναι και η στάση του ΚΙΝΑΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη να επισημαίνει πως η Χαριλάου Τρικούπη σέβεται την άποψη των ειδικών για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας. «Oσον αφορά την Πρωτομαγιά και τον ισχυρό της συμβολισμό, είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή