Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις στην Akazoo

Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις στην Akazoo

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα ερευνήσει τα οικονομικά και επιχειρησιακά μεγέθη της διαδικτυακής μουσικής πλατφόρμας Akazoo, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους οι κ. Ντέιβιντ Ρος και Αλέξανδρος Μακρίδης. Αμφότεροι αποτελούσαν ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Akazoo και η παραίτησή τους υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Απριλίου.

Tόσο η διοίκηση της Akazoo όσο και τα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου που παραιτήθηκαν, επιχειρούν να υποβαθμίσουν την εξέλιξη. Οπως αναφέρουν, οι δύο παραιτήσεις είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων που είχαν γίνει στο παρελθόν και ότι μόλις τώρα λαμβάνουν χώρα. «Οι παραιτήσεις μας ανταποκρίνονται όχι μόνο στην αρχικά διατυπωμένη πρόθεση παραίτησής μας από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αλλά και με την πρόσληψη δύο ανεξάρτητων μελών που θα μας αντικαταστήσουν», αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους τα δύο τέως μέλη του Δ.Σ. της Akazoo.

Οπως σημειώνεται στην ίδια επιστολή, τα δύο νέα ανεξάρτητα μέλη θα συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη επιτροπή που θα διαχειριστεί τις καταγγελίες που διατύπωσε η επενδυτική εταιρεία Quintessential Capital Management (QCM), η οποία στις 20 Απριλίου σε αναφορά της έκανε λόγο για χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της Αkazoo. Στην πράξη, η QCM κατηγόρησε τη διοίκηση της Akazoo ότι «φουσκώνει» τα οικονομικά της στοιχεία (πελάτες, έσοδα και κέρδη κ.λπ.), με στόχο να παραπλανήσει τους μετόχους της.

Στην επιστολή τους, τα δύο τέως μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν την ικανοποίησή τους που η διοίκηση της Akazoo θα διερευνήσει τις κατηγορίες της QCM, ενώ χαρακτηρίζουν τη νομική εταιρεία Latham & Watkins LLP, που θα συμμετάσχει στην έρευνα, έναν πολύ καλό νομικό σύμβουλο για το έργο.

Ο Ντέιβιντ Ρος, εκτός από ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της Akazoo, είναι εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας χρηματοοικονομικών (fintech) GoHenry και πρώην πρόεδρος της εταιρείας Hotels.com. Επίσης κατέχει τη θέση του προέδρου της εταιρείας λογισμικού Guestline. Ο Αλέξανδρος Μακρίδης είναι πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Χρυσαφίδης Α.Ε., μέλος του Δ.Σ. της Aegean Airlines, γενικός γραμματέας του ΣΕΒ, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Goldman Sachs & Co. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι χάρις στην QCM «βυθίζεται» άλλο ένα επιχειρηματικό σχήμα που δημοσιοποιούσε πιθανώς εικονικά οικονομικά στοιχεία. H μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 54% από την περασμένη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε η QCM δημοσιοποίησε τη σχετική έκθεση, ενώ από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν η εταιρεία διάβηκε το κατώφλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου Nasdaq, η μετοχή της εταιρείας έχει απώλειες σχεδόν 80%, με την τιμή της χθες να διαμορφώνεται στο 1,1 δολάριο ΗΠΑ.

Οι υπόγειες διαδρομές

Στο μεταξύ, η QCM αποκάλυψε άλλη μία υπόγεια διαδρομή μεταξύ ανθρώπων που υπηρέτησαν τόσο στην Globo όσο και στην Akazoo. Σύμφωνα με τη νέα αναφορά της ακτιβιστικής επενδυτικής εταιρείας QCM, ο επικεφαλής οικονομικών (CFO) της Akazoo, Πιερ Σρόιντερ (Pierre Schreuder), ήταν εκείνος που χειρίστηκε για λογαριασμό της RBC Capital Markers την υπόθεση εισαγωγής της Globo στην αγορά AIM του Λονδίνου. Το 2015, ο κ. Σρόιντερ εργαζόταν στην εταιρεία RBC Capital Markets, η οποία είχε αναλάβει ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου (nominated advisor ή NOMAD) της Globo κατά την είσοδό της και την παραμονή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή