Καθαρά ρούχα γι’ αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο

Καθαρά ρούχα γι’ αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μερικούς συνανθρώπους μας, σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε, ακόμα και κάτι στοιχειώδες και αυτονόητο, που συμβάλλει στην ατομική υγιεινή, την αξιοπρέπεια και τη θετική ψυχολογία, είναι ζητούμενο. Ο λόγος για την πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, ένα από τα θεμέλια της εξασφάλισης μιας βασικής ποιότητας ζωής. Για πολλούς είναι απλό – έχουν την ασφάλεια μιας εξοπλισμένης στέγης, τη δυνατότητα να πλένουν τα ρούχα τους καθημερινά. Οχι όμως για όλους. Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει νέες, επιτακτικές ανάγκες, ειδικά για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι άστεγοι και οι συνάνθρωποί μας της τρίτης ηλικίας. Γι’ αυτό και ο ρόλος του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip είναι πιο σημαντικός από ποτέ. 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη κοινωνική δράση που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και έγινε θεσμός, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα πάνω από 187.500 «πλύσεις αγάπης», που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατομμύριο κιλά πεντακάθαρων ρούχων για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Καθαρά ρούχα γι’ αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο-1

Το τελευταίο διάστημα, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip «ανεβάζει» ακόμα περισσότερο τον πήχη, συνεχίζοντας με αφοσίωση την αποστολή του. Συγκεκριμένα, πέρα από την λειτουργία της δομής που έχει δημιουργήσει στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε σε δωρεά στεγνωτηρίων στις νέες δομές αστέγων του Δήμου Αθηναίων για να διευκολύνει τη γρήγορη διεκπεραίωση των πλύσεων, καθώς και σε δωρεά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικών για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που κατοικούν στο Γηροκομείο Αθηνών. Ετσι, κάνει πράξη το μήνυμα #SkipTousDiaxorismous ανάμεσα στα ρούχα τα δικά μας και του άλλου, πρεσβεύοντας το δικαίωμα στο καθαρό ρούχο για όλους. 

«Κεντρικό μας μέλημα είναι να είμαστε εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για καθαρό ρούχο, χωρίς διαχωρισμούς», δηλώνει η Κατερίνα Αλιφραγκή, Marketing Manager Απορρυπαντικών της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas. «Γι’ αυτό και πέρα από τη σταθερή δομή που λειτουργεί από το 2016, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας, του Ματιού και της Κινέττας με την κινητή μας μονάδα, και σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό άλλων ευπαθών ομάδων».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.vazoplintirio.gr/koinoniko-plyntirio

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή