Στον «αέρα» η Folli Follie δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου

Στον «αέρα» η Folli Follie δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης στη Folli Follie, αλλά η υποβολή αίτησης για υπαγωγή στις πρόνοιες του πτωχευτικού δικαίου ενδέχεται να χρειαστεί περί τους δύο μήνες ακόμα. Αυτό αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η οποία μετά και την παραίτηση του πρόεδρου της βρίσκεται πλέον στα χέρια του μοναδικού εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, του Γεωργίου Σάμιου, που ανέλαβε εκτός από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τη χηρεύουσα θέση του προέδρου.

Εν τω μεταξύ όμως, τα προβλήματα πληθαίνουν, ενώ εκτός από τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τη συμφωνία εξυγίανσης που θα υποβληθεί προς επικύρωση, οι εργαζόμενοι με επιστολή που απέστειλαν σε αρμόδιες αρχές, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διατυπώνουν την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης λιανικής.

Παράλληλα, έφτασε επιστολή στον Αγιο Στέφανο από την Calian Group, η οποία –επικαλούμενη υπογεγραμμένη συμφωνία με τη Folli Follie από τις 22 Ιανουαρίου– ζητεί 650.000 ευρώ για την εύρεση επενδυτή που ισχυρίζεται πως βρήκε και έξοδα due diligence. Πρόκειται για το σχέδιο της εξεύρεσης κεφαλαίων για την εξαγορά των απαιτήσεων των ομολογιούχων, που δεν περπάτησε ποτέ.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η εταιρεία, η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές σχετικά με την εξυγίανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας προχωρεί κανονικά με την οριστικοποίηση των απαραίτητων εγγράφων για την υποβολή της αίτησης κατ’ άρθρα 106β και 106δ ΠτΚ. Εξέλιξη που, αν όλα πάνε καλά, τοποθετείται χρονικά ατύπως προς τα τέλη του Ιουνίου.

Οι ίδιες πηγές θυμίζουν πως η Folli Follie κατέθεσε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της ανακρίτριας του 35ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, κατά πρώην στελεχών του ομίλου, προεξαρχόντων των μελών της οικογενείας Κουτσολιούτσου για όλες τις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη.

Για την ώρα, η διοίκηση της Folli Follie έχει θέσει σε καθεστώς αναστολής τις συμβάσεις εργασίας της πλειονότητας των εργαζομένων της, ο αριθμός των οποίων είναι της τάξης των 700 ατόμων. Σε ενημέρωσή της προς το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, η διοίκηση αναφέρει πως «εκπόνησε και εφάρμοσε εγκαίρως σχέδιο για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας στην εμπορική δραστηριότητά της, δίνοντας έμφαση στις πωλήσεις μέσω των διαδικτυακών καταστημάτων της, με ιδιαίτερα θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, δεδομένης της αύξησης των διαδικτυακών πωλήσεων κατά 110% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019».

Ειδικότερα, όσον αφορά το σήμα Links of London, σημειώνεται ότι η ελληνική ιστοσελίδα παραμένει εν λειτουργία, ενώ «η αντίστοιχη ιστοσελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου και λοιπών χωρών θα επανεκκινήσει τη λειτουργία της σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι μόλις εξέπνευσε η αποκλειστική άδεια χρήσης την οποία διατήρησαν οι διαχειριστές της Links (London) Limited, σύμφωνα με τους ορούς της σύμβασης εξαγοράς των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της εν λόγω θυγατρικής εταιρείας».

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση 2018 (που ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί, όπως βέβαια και του 2019), επικαλείται την αναστολή των συμβάσεων και επιφυλάσσεται να ανακοινώσει το πότε θα τις δημοσιεύσει σύντομα. Ως προς τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2019, θα κάνει «χρήση της γενικώς παρασχεθείσης παράτασης χρόνου και θα ανακοινώσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα μετά την εκλογή του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή για την εν λόγω χρήση από τη γενική συνέλευση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή