Κάμψη μεγεθών εμφάνισε η Forthnet εντός του 2019

Κάμψη μεγεθών εμφάνισε η Forthnet εντός του 2019

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμψη εσόδων και μείωση πελατών σημείωσε το 2019 η Forthnet. Η εταιρεία παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 262,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας κάμψη κατά 7,9% σε σύγκριση με τη χρήση του 2018. Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 37,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας υποχώρηση κατά 14%, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 28,5 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 32,3 εκατ. ευρώ που ήταν στην προηγούμενη χρήση. Η διοίκηση της Forthnet αναφέρει ότι τα οικονομικά μεγέθη επηρεάστηκαν σε μικρό βαθμό από την πώληση της ForthCRS το φθινόπωρο του 2018. Eπίσης αναφέρει μείωση συνδρομών κατά 3,7% στις 892.850 και μείωση μοναδικών πελατών κατά 1,2% στις 660.623.

Η εταιρεία σημειώνει μεγάλη κάμψη πελατών συνδυαστικών υπηρεσιών (3play) κατά 10,3% σε ετήσια βάση, ενώ καταγράφει οριακή αύξηση ευρυζωνικών πελατών κατά 0,2% και αύξηση πελατών συνδρομητικής τηλεόρασης στη χονδρική (+15,1%). Αντίθετα, οι πελάτες λιανικής στη συνδρομητική τηλεόραση σημειώνουν κάμψη κατά 9,4%.

«Για ακόμη μία χρονιά, και το 2019, αποδείξαμε την ανθεκτικότητά μας παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Παπαδόπουλος. «Καταφέραμε», πρόσθεσε, «να διατηρήσουμε τη στρατηγική μας θέση στην αγορά του Pay TV και στο premium αποκλειστικό περιεχόμενο. Ολα αυτά, μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες, χωρίς να υπόκεινται στις ίδιες φορολογικές επιβαρύνσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ακόμη ότι η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται για την είσοδό της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ως εικονικός πάροχος (MVNO) υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Για την πανδημική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η διοίκηση της εταιρείας τηρεί επιφυλάξεις για την πορεία της μέσα στο 2020, αλλά δεν θεωρεί ότι θα έχει επιπτώσεις στα χρηματοοικονομικά περιουσιακά της στοιχεία.

«Η διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια τις πιθανές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία συνεπεία και της πρόσφατης κρίσης της COVID-19, ωστόσο με βάση την αξιολόγησή της, η διοίκηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν απαιτούνται πρόσθετες προβλέψεις απομείωσης των χρηματοοικονομικών και μη χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή