Εκτός Nasdaq ετέθη η μετοχή της Akazoo

Εκτός Nasdaq ετέθη η μετοχή της Akazoo

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρα με τη μέρα καταρρέει η πλατφόρμα διαδικτυακής μουσικής Αkazoo. Χθες, σταμάτησε η διαπραγμάτευση της μετοχής, αλλά και των δικαιωμάτων επί των μετοχών (warrants) στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq έπειτα από σχετική απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών της περασμένης Παρασκευής. Η διακοπή τής διαπραγμάτευσης θα διαρκέσει μέχρι η διοίκηση της εταιρείας να ενημερώσει επαρκώς τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές και το επενδυτικό κοινό.

Αφορμή για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η αδυναμία της διοίκησης της Akazoo να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2019. Η εταιρεία αρχικά είχε γνωστοποιήσει ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα λάμβανε χώρα στις 30 Απριλίου, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, ενημέρωσε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, ότι η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων  θα αργήσει, καθώς η ειδική επιτροπή που συστάθηκε προκειμένου να εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία  αδυνατεί να επαληθεύσει τα  αποτελέσματα από το 2016 έως και το γ΄ τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με την επιστολή που απεστάλη, η ειδική επιτροπή δεν μπόρεσε να επαληθεύσει επιχειρησιακά και οικονομικά στοιχεία που είχαν δηλωθεί προηγουμένως από την εταιρεία, ενώ θεωρεί ότι τα ετήσια οικονομικά στοιχεία 2016, 2017 και 2018, όπως επίσης και τα στοιχεία τριμήνου, εξαμήνου και εννεαμήνου για τα έτη 2017, 2018 και 2019, πιθανόν να εμπεριέχουν ουσιώδη σφάλματα.

Επειτα από αυτό, το Δ.Σ. της Akazoo εξώθησε σε παραίτηση τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Απόστολο Ζερβό, ενώ οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής στον Nasdaq. Στη θέση του κ. Ζερβού τοποθετήθηκε ο κ. Μίκαελ Κνοτ, επικεφαλής του τμήματος εταιρικών χρηματοοικονομικών της εταιρείας συμβούλων FTI Consulting.

Tην απομάκρυνση του κ. Ζερβού σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ζήτησε η ειδική επιτροπή που συστάθηκε προκειμένου να ξεκαθαρίσει την εικόνα των οικονομικών στοιχείων με το σκεπτικό ότι έδειξε απροθυμία συνεργασίας με την ειδική επιτροπή και εν γένει η συμπεριφορά του δεν ήταν η αρμόζουσα με βάση τις πρακτικές της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή