Εκκληση ΕΣΣΕ για κρατικό δάνειο και στις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις

Εκκληση ΕΣΣΕ για κρατικό δάνειο και στις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να ενταχθούν οι πλέον των 130.000 ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν χωρίς προσωπικό στον νέο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής επισημαίνει η ΕΣΕΕ, με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικότερα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τονίζει πως το ζήτημα της ρευστότητας αποτελεί ιδιαιτέρως σοβαρή παράμετρο για την επαναλειτουργία της αγοράς, υπενθυμίζοντας πως στον πρώτο κύκλο του εν λόγω κυβερνητικού μέτρου είχαν δικαίωμα υπαγωγής τα νομικά πρόσωπα που δεν απασχολούν εργαζομένους, αλλά είχαν εξαιρεθεί οι ατομικές επιχειρήσεις.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει πως πρόκειται για εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις που ισχύουν και για τα άλλα επιχειρηματικά σχήματα, όπως το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος επόμενου έτους στο 100%, η μη ισχύς αφορολογήτου ορίου, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η καταβολή δημοτικών τελών και η έλλειψη προστασίας από την επιβολή δεσμεύσεων και κατασχέσεων των λογαριασμών τους. Για αυτό και δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο λόγος που δεν παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασής τους σε άμεση και χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση χρηματοδότηση.

Στην κατεύθυνση για μια δικαιότερη εφαρμογή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, η ΕΣΕΕ προτείνει προς τον πρωθυπουργό το ύψος της ενίσχυσης να υπολογίζεται ως ποσοστό του τζίρου του 2019, σταθμισμένο με τη μείωση που εμφανίζει ο τζίρος το α΄ τρίμηνο ή το α΄εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, αναλογούν μεσοσταθμικά 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή