Ετοιμες να παράγουν οκτώ εκατ. μάσκες το μήνα ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

Ετοιμες να παράγουν οκτώ εκατ. μάσκες το μήνα ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ετοιμότητά τους να «ρίξουν» στην αγορά οκτώ εκατομμύρια μάσκες κάθε μήνα, δήλωσαν πενήντα πέντε εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, απαντώντας σε σχετική έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ).

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) Θεόφιλος Ασλανίδης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για επιχειρήσεις απ΄ όλη τη χώρα που παράγουν ήδη υφασμάτινες μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό και κάποιες άλλες, λόγω αναδουλειάς, δήλωσαν θετικές στο να το πράξουν.

«Με την παραγωγική δυνατότητα αυτή, η επάρκεια στη χώρα μας θεωρείται εξασφαλισμένη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης.

Όπως εξήγησε, ο ΣΕΠΕΕ έστειλε τη σχετική επιστολή σε περισσότερες από 560 επιχειρήσεις του κλάδου ένδυσης/κλωστοϋφαντουργίας και απ΄ αυτές απάντησαν θετικά οι 55. «Δεν περίμενα τόση μεγάλη ανταπόκριση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «όπως φαίνεται υπάρχουν επιχειρηματίες που βλέπουν μια ευκαιρία, η οποία έστω και συγκυριακή, προφανώς θα τους δώσει την ανάσα που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν και τη βιωσιμότητά τους, ύστερα από το έντονο πισωγύρισμα που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία που πλήττει την παγκόσμια οικονομία».

Ερωτηθείς για την τιμή πώλησης, ο κ. Ασλανίδης, επισήμανε, ότι «πάντα καθορίζεται στη βάση προσφοράς και ζήτησης και εξαρτάται με την ποσότητα παραγωγής, πόσα άτομα θα απασχολεί για να την εξασφαλίσει, αλλά και την ποιότητα, μεταξύ υλικών που χρησιμοποιεί κάθε επιχείρηση για την παραγωγή».

«Ο ρόλος μας σαν σύνδεσμος σταματά εδώ, στην ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της πολιτείας. Έγινε η χαρτογράφηση και τώρα πλέον τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζουν ξεκάθαρα για την παραγωγική δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε υφασμάτινες μάσκες», πρόσθεσε και ανέφερε ότι ο ΣΕΠΕΕ κατέθεσε ήδη τα παραπάνω στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή