Μετ’ εμποδίων η πώληση της SingularLogic

Μετ’ εμποδίων η πώληση της SingularLogic

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 99,9% της SingularLogic. Ωστόσο, η διαδικασία φαίνεται να διεξάγεται μετ’ εμποδίων, καθώς υπάρχει δυστοκία από την πλευρά των πωλητών να διαθέσουν τα στοιχεία εκείνα που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence) της επιχείρησης.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι (Profile-Entersoft, UNisystems-Softone, OTS-Volton, E-Net), απέστειλαν επιστολές στην εταιρεία-σύμβουλο Εuroxx που έχει αναλάβει τη διαδικασία από την πλευρά των πωλητών. Οι ενδιαφερόμενοι στις επιστολές τους αναφέρουν ότι η τακτική αυτή δεν μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία αξιόπιστης εικόνας σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της SingularLogic. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να διαμορφωθεί μια τελική δεσμευτική προσφορά.

Από την άλλη πλευρά, οι πωλητές επικαλούνται την ανταγωνιστική σχέση της εταιρείας με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της προκειμένου να περιορίσουν τον όγκο των παρεχόμενων πληροφοριών. Ετσι η διαδικασία φτάνει σε ένα αδιέξοδο, παρά το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον που δηλώνει η ύπαρξη τεσσάρων ενδιαφερομένων επενδυτών.

Σημειώνεται ότι η τελευταία διαδικασία της πώλησης της SingularLogic ξεκίνησε αμέσως μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού της κίνησης. Ωστόσο, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημική κρίση, η διαδικασία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή. Αυτό δείχνει την προσήλωση των πωλητών στον στόχο της ολοκλήρωση της πώλησης της επιχείρησης πληροφορικής, η οποία ας σημειωθεί είναι η δεύτερη κατά σειρά.

Η προηγούμενη διαδικασία πώλησης της SingularLogic «ναυάγησε» έχοντας ως ενδιαφερόμενους τις επιχειρήσεις SoftOne, Unisystems (όμιλος Quest) και Liknoss (όμιλος Northstar). H τελευταία είχε λάβει το περασμένο φθινόπωρο το δικαίωμα της αποκλειστικής διαπραγμάτευσης, αλλά οι συζητήσεις ναυάγησαν για λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί.

Τώρα οι πιθανότητες πώλησης της εταιρείας είναι περισσότερες, υπό την προϋπόθεση ότι οι πωλητές θα διαθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία στους υποψήφιους αγοραστές. Και αυτό επειδή οι ενδιαφερόμενοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι απ’ ό,τι στην προηγούμενη διαδικασία.

Ειδικότερα, έχουν κινηθεί έτσι ώστε να απορροφήσουν τον διττό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων της SingularLogic. Η τελευταία έχει δύο διακριτές δραστηριότητες, η πρώτη που αφορά το επιχειρηματικό λογισμικό και η δεύτερη που αφορά την ολοκλήρωση έργων πληροφορικής. Το πρώτο κομμάτι ενδιαφέρει π.χ. τη SoftOne και το δεύτερο π.χ. την Unisystems. Οι δύο αυτοί παίκτες συνασπίστηκαν, ώστε μετά την εξαγορά, εφόσον καταστούν προτιμητέοι επενδυτές να μοιράσουν τις δύο δραστηριότητες. Το ίδιο έπραξαν και οι εταιρείες  Profile και Entersoft αλλά και οι εταιρείες OTS και Volton. Τέλος, ενδιαφερόμενος για τη SingularLogic είναι και η εταιρεία E-Net.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλητές επιδιώκουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της SinularLogic για έναν επιπλέον λόγο. Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά για τη SingularLogic, καθώς υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αντίθετα η φετινή, εκτός του ότι δεν θα έχει το έσοδο των εκλογικών αναμετρήσεων, πιθανώς θα περιλάβει και τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης. Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι πιστώτριες τράπεζες και κατά συνέπεια η MIG πιέζονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή