Από «Σωληνουργεία Κορίνθου» οι σωλήνες για αγωγό της δανικής Energinet

Από «Σωληνουργεία Κορίνθου» οι σωλήνες για αγωγό της δανικής Energinet

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη σύμβαση προμήθειας για έργο χερσαίου αγωγού από την Energinet, τον διαχειριστή συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Δανίας, ανέλαβε η «Σωληνουργεία Κορίνθου», που είναι θυγατρική εταιρεία της Cenergy Holdings. Το έργο περιλαμβάνει 142 χλμ. σωλήνων χάλυβα (SAWL, SAWH) διαμέτρου 32, 36 και 40 ιντσών, με εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου, εσωτερική εποξειδική επένδυση και γωνίες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Cenergy.

Ειδικότερα, η «Σωληνουργεία Κορίνθου» θα υλοποιήσει το χερσαίο τμήμα (Energinet LOT3) του αγωγού Baltic Pipe, που περιλαμβάνει 47.000 τόνους σωλήνων χάλυβα, με την προσφορά της ελληνικής εταιρείας να καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ άλλων διεθνών κατασκευαστών σωλήνων ως η πλέον συμφέρουσα από πλευράς τιμής, ποιοτικών χαρακτηριστικών, χρονοδιαγράμματος παραδόσεων και συμβατικών όρων.

Η κατασκευή και η επένδυση των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της «Σωληνουργεία Κορίνθου» στην Ελλάδα, ενώ οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 και να ολοκληρωθούν εντός πέντε μηνών. Η ανάθεση που αφορά το Energinet LOT3 αποτελεί συνέχεια του έργου Baltic Pipe, άλλο τμήμα του οποίου (Energinet LOT1) είχε ανατεθεί στη «Σωληνουργεία Κορίνθου» το 2019. Πρόκειται για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό έργο υποδομής, που στοχεύει στη δημιουργία νέου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, καθώς ο νέος αγωγός θα συνδέσει το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου της Νορβηγίας στη Βόρεια Θάλασσα με αυτά της Δανίας και της Πολωνίας.

Η «Σωληνουργεία Κορίνθου» αποτελεί έναν από τους κυριότερους παραγωγούς σωλήνων χάλυβα διεθνώς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε έργα ενέργειας και ειδικότερα για τη μεταφορά υγρών και αέριων καυσίμων, και έναν σημαίνοντα προμηθευτή του κλάδου κατασκευών για κοίλες δοκούς χάλυβα. Ενα από τα εξίσου σημαντικά έργα –με αυτό της Energinet– που ανατέθηκε στην εταιρεία πριν από μερικούς μήνες περιλαμβάνει τη σύμβαση από την Anglo American Sur για την κατασκευή και την προμήθεια σωλήνων χάλυβα για το έργο αντικατάστασης του αγωγού Los Bronces. Το εν λόγω συμβόλαιο για τον αγωγό μεταφοράς μεταλλουργικών συμπυκνωμάτων με νερό (slurry), συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων στη Χιλή, περιλαμβάνει την προμήθεια σωλήνων χάλυβα (LSAW) διαμέτρου 24 ιντσών, πάχους τοιχώματος έως 31,75 χιλιοστών, με εςξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση τριών στρώσεων πολυαιθυλενίου (3LPE).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή