Τεράστια απήχηση: 230.000 άνθρωποι από 28 χώρες είδαν τον Virtual & Live Μαθητικό Διαγωνισμό του JA Greece!

Τεράστια απήχηση: 230.000 άνθρωποι από 28 χώρες είδαν τον Virtual & Live Μαθητικό Διαγωνισμό του JA Greece!

4' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια, παγκόσμια απήχηση είχε ο Virtual & Live 15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας Mainstreaming, το διαγωνισμό και την τελετή των βραβεύσεων παρακολούθησαν 230.000 άνθρωποι από 28 χώρες: Ελλάδα, Η.Π.Α., Αυστραλία, Κατάρ, Λίβανο, Τουρκία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία.  Το JAGreece δέχθηκε ενθουσιώδη συγχαρητήρια από όλη την Ελλάδα και από εκατοντάδες γραφεία του Junior Achievement στην Ευρώπη και τον κόσμο καθώς και από τα κεντρικά γραφεία του JA Europeκαι του JA WorldwideΜίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τις έξυπνες ιδέες και τις ικανότητες των μαθητών «επιχειρηματιών» της Ελλάδας, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης διαδικτυακής διαδικασίας και ευχαρίστησαν για τη ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε LIVE στις 09:00 και κορυφώθηκε στις 17:00 με την απονομή του πρώτου βραβείου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ταλαντούχους έφηβους «επιχειρηματίες» που διαγωνίσθηκαν, στους καθηγητές, τους εθελοντές, τους κριτές και στην καταπληκτική ομάδα του JA Greece που συνεχώς ανεβάζει τον πήχυ όλο και πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του JA Greece, Mάρκος Βερέμης. «Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, με ροή και αισθητική τηλεοπτικής εκπομπής. Η μαραθώνια διαδικτυακή μετάδοση, με συνδέσεις από τα σπίτια και τα γραφεία των συμμετεχόντων, όχι μόνο δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις δια ζώσης εκδηλώσεις, ήταν και ακόμα καλύτερη. Και αυτό γιατί προσέφερε τη μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλωθεί το ταλέντο της Ελλάδας μπροστά σε ένα γιγάντιο παγκόσμιο κοινό, στα χιλιάδες γραφεία του Junior Achievement και όχι μόνο. Η δυσκολία της πανδημίας του κορωνοϊού ώθησε όλους μας να γίνουμε καλύτεροι και αυτό είναι το βασικό που κρατάμε από την εμπειρία αυτή. Οι απονομές των βραβείων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τον Κωνσταντίνο Ζούλα, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Ευτύχη Παλλήκαρη και τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, ανέβασαν στην κορυφή το κύρος της μαθητικής επιχειρηματικότητας και του οργανισμού μας.  Πολλά ευχαριστώ και μπράβο σε όλους που στήριξαν και ανέδειξαν τα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε ο κ. Βερέμης. 

«Η ομάδα του JA Greece εργάστηκε τόσο σκληρά που ξεπέρασε τον εαυτό της. Οι συνάδελφοι δούλεψαν από τα σπίτια τους με μεγάλο ενθουσιασμό, παρά τις τόσο δύσκολες συνθήκες και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Ευρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος. «Πρώτα θέλω να συγχαρώ την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη για τον άριστο συντονισμό των μαθητών, των καθηγητών, των κριτών και της ομάδας, το Γιώργο Στέφα, DigitalMarketing Expert που ήταν project manager της μετάδοσης και δούλεψε μέρα-vύχτα για να σχεδιάσει και να οργανώσει το άψογο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα, τη Δημοσιογράφο Μαρία Γιαννέτουγια την επιμέλεια της ροής, των επίσημων προσκεκλημένων, της ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την παρουσίαση, την Ιωάννα Κυπριώτη για τον «άθλο» να διαχειριστεί σχεδόν 100 ανθρώπους στα «παράθυρα», τη Χριστίνα Λαμπριανάκη και την Ελίζα Παυλίδη για την τεχνική υποστήριξη και την ενδοεπικοινωνία, τη Σοφία Μανσόλα για την ηχητική επιμέλεια και την Ιωάννα Μαμακή για την υποστήριξη στα social media. Χίλια μπράβο σε όλους», κατέληξε ο κ. Τζικόπουλος. 

Η ζωντανή μετάδοση υποστηρίχθηκε και από εξαιρετικούς εξωτερικούς συνεργάτες. Στα τεχνικά από το Βασίλη Ανατσίτο της Expose Prod και τους livestreaming experts Δημήτρη Γιαγκίνα και Ανδρέα Δροσόπουλο, στα εικαστικά από τον Αχιλλέα και την Ελένη Αχιλλεοπούλου της Printing Solutions και στην επικοινωνία από το δημιουργό του εξαιρετικού promo video του διαγωνισμού, σκηνοθέτη Στέφανο Παπαδόπουλο. 

Το JA Greece ευχαριστεί θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο JA Greece- Συνιδρυτή και Πρόεδρο Upstream, Αιμίλιο Κυριάκου, Αντιπρόεδρο JA Greece – Διευθύνοντα Σύμβουλο Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Λεωνίδα Κανελλόπουλο Tαμία JA Greece – Διευθυντή Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Ματθαίο Σαράντο, Yπεύθυνο Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Accenture.  Eυχαριστεί επίσης τον Κυριάκο Αποστολίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MetLife Ελλάδος και Κύπρου και τον Αιμίλιο Κυριάκου, Citi Country Officer, Corporate Banking HeadGreece, Cyprus & Malta για τους χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση και την ουσιαστική υποστήριξη των εταιρειών τους στο Junior Achievement σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020»

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι δηλώσεις των επισήμων μεταδόθηκαν πολύ αναλυτικά, την ίδια ημέρα, από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μπορείτε να τα δείτε εδώ.  Συνοπτικά είναι τα εξής: 

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Απονομή από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ECOWAVE

Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

H ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24-26 Ιουλίου στην Πορτογαλία.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Απονομή από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΚINESIS 

Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Απονομή από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη

Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ELEPHANT

Γενικό Λύκειο Φιλοθέης και Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου 

 

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Απονομή από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα

Νικήτρια ομάδα: «Ο κήπος της αειφορίας» 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Απονομή από τον Πρόεδρο – Γενικό Διευθυντή του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ευτύχη Παλλήκαρη

Νικήτρια ομάδα: «DeepSeaRobotiΧ» 1ο Γυμνάσιο Γέρακα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Απονομή από τον Διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά

Νικήτρια ομάδα: «Πελλαία Φύση» Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Απονομή από τον Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

Νικήτρια ομάδα: «πετμΕΕΕΕΚνοστιμιές» – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης

Ο κ. Φιλιππόπουλος εξέπληξε ευχάριστα τη νικήτρια ομάδα προσφέροντας 5.000 ευρώ!

Το JA Greece -μέλος του παγκόσμιου JA Worldwide- ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», που ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, δίνουν στη νέα γενιά δύναμη και αισιοδοξία. 

Κύριοι ΧορηγοίMetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, Raycap, EY, Accenture. ΧορηγοίΕπικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr. 

Στην Ελλάδα τον Ιούνιο για πρώτη φορά ο Πανευρωπαϊκός 

Φοιτητικός Διαγωνισμός του JA Europe

Η τεράστια επιτυχία του μαθητικού διαγωνισμού έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στις φοιτητικές ομάδες που διαγωνίζονται στον Τελικό του Φοιτητικού Διαγωνισμού του JuniorAchievement Greece, στον Virtual & Live JA Start Up 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2020. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe, τον Virtual & Live JA Europe Enterprise Challenge που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24-26 Ιουνίου 2020. Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού, το Junior Achievement Greece θα αναδείξει στην Ευρώπη και τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο τη φοιτητική επιχειρηματικότητα και την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι στο JAGreece! Δείτε τα Live

Events στο www.jagreece.org και τα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Instagram: ja_greece

Twitter: https://twitter.com/JA_Greece

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCz1r7rHoukrRyUm4Tyfh3Ew

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE: www.senja.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή